Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Απεργία 10 Δεκέμβρη 2008


Είναι πλέον φανερό στον καθένα μας, ότι η φτώχια και η ανεργία βρίσκονται στα ύψη και η ακρίβεια στα βασικά προϊόντα εξανεμίζει το εισόδημα. Η ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτη και είναι βέβαιο πως έρχονται ακόμα χειρότερες μέρες.
Με αφορμή την πρόσφατη οικονομική κρίση το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του είναι έτοιμοι να φορτώσουν ακόμη περισσότερα βάρη στις πλάτες μας. Καθημερινά επιβάλλουν νέα χαράτσια (κτηματολόγιο, ΕΤΑΚ, νέο φορολογικό), περικόπτουν παροχές (εφάπαξ, δωρεάν φάρμακα και περίθαλψη), καταρτίζουν έναν προϋπολογισμό που περιορίζει τις κοινωνικές δαπάνες και επεκτείνει τη ληστεία σε βάρος μας.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει από αυτούς που τη δημιουργούν, το αντίθετο γίνεται, θα μας φορτώνουν νέα βάρη και βάσανα.
Δεν μπορεί να αλλάξει από την υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που κυριαρχεί σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, η οποία ούτε θέλει ούτε μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του αγώνα. Ούτε μπορούν να δώσουν λύση μικροκομματικές, διασπαστικές επιλογές.
Χρειάζεται μαζικός, ταξικός αγώνας. Υπάρχει ζωτική ανάγκη να πάρουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία την υπόθεση της πάλης στα δικά τους χέρια. Να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες και επιτροπές αντίστασης, που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός μαζικού, μαχητικού κινήματος.
ü  Αρνούμαστε να πληρώσουμε την κρίση τους.
ü  Δεν ζητιανεύουμε επιδόματα, ούτε μια θέση στις ουρές των συσσιτίων.
ü  Δεν βολευόμαστε με προτάσεις νόμων και πιθανές εκλογικές ανακατατάξεις, γιατί γνωρίζουμε ότι οι κατακτήσεις κερδίζονται μέσα στους αγώνες.
Ø  Αντιστεκόμαστε στη φτώχια και την ακρίβεια.
Ø  Παλεύουμε ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις.
Ø  Διεκδικούμε Πραγματικές αυξήσεις σε μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, για όλο το διάστημα ανεργίας τους, που να καλύπτει της ανάγκες τους.

Απεργία 10 Δεκέμβρη 2008