Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…!!!

Στη γενική απεργία στις 15 Δεκέμβρη, χιλιάδες λαού σε ολόκληρη τη χώρα ξεχύθηκαν στους δρόμους αντιστεκόμενοι στο νέο μεσαίωνα που ετοιμάζουν από κοινού Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ. Για άλλη μια φορά, χιλιάδες απεργοί, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, απέδειξαν με τη μαζικότητα και τη μαχητικότητα τους, ότι ο λαός και η νεολαία δε θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια, απέναντι στη βαρβαρότητα της επίθεσης που καταργεί κάθε δικαίωμα και κατάκτηση.
Έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους όσοι θέλουν το λαό υποταγμένο και εγκλωβισμένο στην “εθνική κατάθλιψη” που προωθούν κυβερνητικά επιτελεία, καναλάρχες, μεγαλοδημοσιογράφοι, σε πλήρη σύμπνοια με τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Καλούν το λαό να μην απεργήσει γιατί θα απολυθεί, να μη συμμετέχει στις διαδηλώσεις γιατί θα συλληφθεί, θα χτυπηθεί από τις δυνάμεις καταστολής, θα τον πνίξουν στα χημικά. Καλούν τους εργαζόμενους να μην φέρνουν αντίρρηση στις περικοπές, για το καλό της επιχείρησης, για να συνεχίσει ο εργαζόμενος να έχει δουλειά. Καλούν τους άνεργους να μη συμμετέχουν στους αγώνες, γιατί το άγρυπνο μάτι των μελλοντικών αφεντικών τους καραδοκεί να βρει τρόπους για να συντηρείται η ανασφάλεια και η απόγνωση των χιλιάδων ανέργων. Καλούν τους νέους να μην καταλαμβάνουν τις σχολές και τα σχολεία τους γιατί θα χαθούν μαθήματα. Τέλος μας καλούν σε εθνική συναίνεση, γιατί αλλιώς θα χρεοκοπήσει η χώρα. Και οδηγούν έτσι το λαό σε χρεοκοπία για να σώσουν το σύστημά τους και τα κέρδη τους.
Ήδη τα μέτρα του Μαΐου (περικοπές, φορολογικά), οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό το καλοκαίρι, η ψήφιση του νόμου για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ και η κατάργηση της συλλογικής σύμβασης, αλλά και το νέο πακέτο μέτρων που έρχεται σε υγεία, παιδεία, ασφαλιστικό (καινούριο), εργασιακά, φορολογία, δημιουργούν φοβερά ασφυχτική κατάσταση για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Στέλνουν χιλιάδες νέων στην απόγνωση της ανεργίας και τις λαϊκές οικογένειες στη φτώχια και την εξαθλίωση.
Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα σταματήσουν τη επίθεση αν δε τους σταματήσουμε εμείς. ΕΜΕΙΣ οι εργαζόμενοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι ελαστικοί, οι ανασφάλιστοι, οι συμβασιούχοι, οι ωρομίσθιοι. ΕΜΕΙΣ οι νέοι των 500-600 ευρώ. ΕΜΕΙΣ οι άνεργοι (πτυχιούχοι πολλές φορές αλλά και χωρίς). ΕΜΕΙΣ οι απολυμένοι και οι εκδιωχθέντες από τα δεκάδες εργοστάσια και επιχειρήσεις που έκλεισαν μέσα σε μια νύχτα. ΕΜΕΙΣ οι μελλοντικοί συνταξιούχοι της πείνας και της εξαθλίωσης. ΕΜΕΙΣ οι φοιτητές και οι μαθητές που πλέον δε μας χωρά η εκπαίδευση αφού δεν έχουμε να πληρώσουμε. ΕΜΕΙΣ που φορτωνόμαστε όλο το βάρος της κρίσης, που δεχόμαστε την πιο βάρβαρη επίθεση που έχει γνωρίσει η σύγχρονη ελληνική κοινωνία.
Μέσα από τους μαζικούς αγώνες οι οποίοι όλο και θα φουντώνουν, να δείξουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε τα δικαιώματα μας, στο βωμό των κερδών τους. Ότι δεν ανεχόμαστε την τρομοκρατία που επιβάλουν τα μέτρα της Τρόικας και με χαρά εφαρμόζουν τα ντόπια παπαγαλάκια τους. Τέλος να δώσουμε να καταλάβουν ότι δε θα πληρώσουμε εμείς τη κρίση τους.
Ίσως το πιο κρίσιμο ζήτημα είναι το πώς συνεχίζουμε. Μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά, να διαδώσουμε τη σπίθα της αντίστασης που έλαμψε στις 15 Δεκέμβρη, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε σχολείο, σε κάθε σχολή. Να ξανακάνουμε τα σωματεία και τους συλλόγους εργαλεία πάλης και όχι σφραγίδες. Να δώσουμε ζωντάνια με τη συμμετοχή μας στις πρωτοβουλίες για την ανατροπή των μέτρων. Να συμβάλουμε στην κουβέντα και τον προβληματισμό για το πώς ανατρέπονται τα μέτρα τους. Με τους αγώνες μας να αναγκάσουμε τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να σταματήσουν να κηρύσσουν απεργίες κάθε 6 μήνες. Για να κερδίσουμε πίσω όλα όσα μας στερούν.
• Ενάντια στα μέτρα ΕΕ - ΔΝΤ - Κυβέρνησης
• Όλοι στους δρόμους

Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου