Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Κείμενο ενάντια στις 40 απολύσεις της ALUMIL

Με το παρόν κείμενο θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στους κέντρικούς δρόμους της πόλης, το Σάββατο 5/2 στις 11:30 πμ στη κεντρική πλατεία.


Να μην περάσουν οι απολύσεις στην ALUMIL
Αλληλεγγύη, κοινός αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά
40 εργαζόμενοι της βιομηχανίας Alumil (πρώην Alunef) από τους 147 του εργοστασίου της Ξάνθης, πετάχτηκαν στο δρόμο στις 31/1 και 1/2. Οι προθέσεις της εργοδοσίας (Π. Μυλωνάς) φάνηκαν από το προηγούμενο διάστημα, όταν ενέταξε το εργοστάσιο της Ξάνθης στον όμιλο Alumil, γεγονός που της παρέχει ευελιξία για μαζικές απολύσεις στη βάση του 5%.
Η χιονοστιβάδα των νόμων που ψηφίζει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με τη σύμπνοια ΝΔ-ΛΑΟΣ, η αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται στα πλαίσια του Μνημονίου και της Τρόικας, δίνει νέα ώθηση στην εργοδοσία και το κεφάλαιο για να χρησιμοποιεί τους εργάτες σαν ένα απλό εργαλείο που παράγει κέρδος ή σαν αναλώσιμο υλικό που πετιέται στο δρόμο όταν δεν είναι «χρήσιμο».
Απελευθέρωση απολύσεων, μείωση αποζημιώσεων, μειωμένα και ελαστικά ωράρια, ανασφάλιστη εργασία, αποδυνάμωση των κλαδικών συμβάσεων, καθιέρωση επιχειρησιακών συμβάσεων …. Σηματοδοτούν μία και μόνη πολιτική: ΟΛΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Οι εργάτες και όλος ο εργαζόμενος λαός πρέπει να τσακιστεί και να ξεζουμιστεί για να γυρίσει η μηχανή του κέρδους.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, οι δεκάδες χιλιάδες του νομού, οι 40 της Alumil «απολαμβάνουν» με τον πιο επώδυνο τρόπο αυτή την πολιτική (και παράλληλα αναδεικνύουν για άλλη μια φορά το μέγεθος του ψέματος και του ρατσισμού που εξαπέλυσαν τις τελευταίες μέρες όλοι οι εκφραστές του κεφαλαίου ενάντια στους απεργούς πείνας εργάτες μετανάστες!!).
Καμία απόλυση δεν είναι δικαιολογημένη, καμία απόλυση δεν είναι αναπόφευκτη, καμία απόλυση δεν είναι αποδεκτή. Το δικαίωμα στη δουλειά, το δικαίωμα στη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτο. Ο «μονόδρομος» της ανεργίας, της φτώχιας και της εξαθλίωσης μπορεί να ανατραπεί. Με μαζικό, συλλογικό, ανυποχώρητο, ταξικό αγώνα.
Οι απολύσεις της Alumil μπορούν να ακυρωθούν. Πρέπει να ακυρωθούν. Όχι μόνο για να συνεχίσουν να δουλεύουν οι 40 συνάδελφοι, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος της αντίστασης στην εργοδοτική ασυδοσία και της ανατροπής της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής.
Κανένας μόνος και σκυφτός. Αλληλεγγύη, λαϊκή αυτό-οργάνωση, κοινός ενωτικός αγώνας. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε. Η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για να ανοίξει αυτός ο δρόμος.
·         Για την εκδήλωση της πιο πλατειάς, ενεργής αλληλεγγύης και αγώνα (επιτροπές υποστήριξης, κινητοποιήσεις, απεργίες) από όλους τους εργαζόμενους του νομού.
·         Για να ανακληθούν οι απολύσεις.
·         Για να γυρίσουν όλοι οι απολυμένοι στη δουλειά τους χωρίς προϋποθέσεις.
Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης είναι μια ανοιχτή πρωτοβουλία εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών που λειτουργεί με συνελεύσεις, προσπαθώντας να συμβάλει στην ανάπτυξη των αγώνων, της λαϊκής αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου