Σάββατο 7 Μαΐου 2011

11 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι ήδη εδώ και έπονται χειρότερα. Ένα χρόνο μετά την υπογραφή του 1ου Μνημονίου από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, όλοι και όλες έχουν πλέον καταλάβει ότι τα αλλεπάλληλα Μνημόνια έχουν ένα και μόνο στόχο: την ευημερία του κεφαλαίου, των πιστωτών και των διεθνών τοκογλύφων εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας.

Στις 11 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
·        Γιατί βλέπουμε τους μισθούς και τα μεροκάματα να μειώνονται δραματικά. Τις ελαστικές σχέσεις εργασίας να απλώνονται παντού. Την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία να οργιάζει. Τις απολύσεις να γίνονται καθημερινό, μαζικό φαινόμενο.
·        Γιατί διαλύεται η δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία. Ξεπουλιούνται δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Καταργούνται ή περικόπτονται «κοινωνικές δαπάνες» ακόμη και αυτό το επίδομα ανεργίας.
·        Γιατί βλέπουμε να γκρεμίζεται η ζωή μας, να μαυρίζει το μέλλον μας.
·        Γιατί αυτά που θα «χάσουμε» με τον απεργιακό αγώνα είναι απείρως μικρότερα από αυτά που ήδη μας έχουν αφαιρέσει και από αυτά που καθημερινά μας αφαιρούν όσο σκύβουμε το κεφάλι.
·        Γιατί η απεργία -το σταμάτημα κάθε γραναζιού της παραγωγής- είναι το όπλο μας, η δύναμή μας.

Στις 11 Μάη ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
·        Εργαζόμενοι και νέοι, σημερινοί και αυριανοί άνεργοι, όλοι μαζί κατεβαίνουμε στο δρόμο. Δίνουμε το παρόν οργανωμένα και αποφασιστικά, εκεί όπου μπορούμε να καθορίζουμε εμείς και όχι οι «φωτισμένοι εκπρόσωποί μας» τις αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον μας.
·        Για να δυναμώσουμε την ταξική ενότητα και αλληλεγγύη. Να αναδείξουμε το ποτάμι της αντίστασης, του αγώνα και της προοπτικής.

Γνωρίζουμε ότι οι απεργίες που προκηρύσσουν οι γραφειοκράτες εργατοπατέρες των ηγεσιών των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ είναι για να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους. Δεν έχουν καμιά διάθεση για πραγματικούς αγώνες και ρήξη με την υπάρχουσα πολιτική. Προκηρύσσουν μόνο απεργίες–τουφεκιές, χωρίς να τις οργανώνουν και να παλεύουν για αυτές στους χώρους εργασίας.
Δεν τους τις χαρίζουμε. Πρέπει να δώσουμε στις απεργίες πραγματικό νόημα και περιεχόμενο. Είναι στο χέρι μας να πάρουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν σε αυτήν την δύσκολη περίοδο. Στους χώρους εργασίας, μέσα από επιτροπές και σωματεία, στη γειτονιά, στην πόλη, ΠΑΝΤΟΥ.
Δεν τις απαξιώνουμε. Γιατί κάτι τέτοιο το μονό που καταφέρνει είναι να αφήνει τον εχθρό να «παίζει» μόνος του, να συνεχίζει την επίθεση στη ζωή και την εργασία μας.
Η επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, η Τρόικα και όλες οι δυνάμεις του συστήματος, χτυπά σε μαζική κλίμακα το λαό και τη νεολαία. Γι αυτό και η απάντηση θα πρέπει να είναι συλλογική. ΜΟΝΟ η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η αντίσταση και η μαχητικότητα μπορεί να δώσει διέξοδο στην οργή που ξεχειλίζει, να δώσει υλικές νίκες, να δώσει μια καλύτερη ζωή.

11 ΜΑΗ πορεία από το Εργατικό Κέντρο.
Προσυγκέντρωση 10 π.μ. στη Νομαρχία (πλατεία Διοικητηρίου)
Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου