Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ανοιχτή συνέλευση για χαράτσι ΔΕΗ, Τετάρτη 7 μμ στο στέκι.


Τις τελευταίες μέρες γίνονται γνωστές συνεχείς περιπτώσεις διακοπών ρεύματος σε γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Τα συνεργία των εργολάβων, ακόμη και με βραδινές εφόδους σαν τους εγκληματίες, χωρίς καν να διερευνούν αν υπάρχουν παιδιά, άρρωστοι, ανήμποροι ή άνεργοι, βυθίζουν στο σκοτάδι νοικοκυριά με ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Φαίνεται, ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά ενός ολόκληρου κινήματος και έδωσε εντολή στη ΔΕΗ και στους εργολάβους να ξεκινήσουν το κόψιμο του ρεύματος. Θέλει να τσακίσει το λαό, θέλει να κάμψει τις αντιστάσεις του, που δυναμώνουν μέρα με τη μέρα ενάντια στα χαράτσια, στα μνημόνια και στους νόμους της κοινωνικής εξαθλίωσης.
Αναγκάστηκε η κυβέρνηση, από τον περασμένο Νοέμβρη μέχρι τώρα, να κάνει τακτικές υποχωρήσεις. Να μεγαλώνει συνεχώς το χρόνο αποπληρωμής του χαρατσιού και να μην προχωρά σε μαζικές διακοπές ρεύματος. Αναγκάστηκε, κάτω από την πίεση ενός μαζικού και πανελλαδικού κινήματος. Ενός κινήματος, που βασίστηκε πάνω στην πραγματική αδυναμία εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών να πληρώσουν το χαράτσι (ακόμη και το ρεύμα) και στην οργή της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας για τον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων. Ενός κινήματος που αποτυπώθηκε στη συγκρότηση επιτροπών αγώνα και λαϊκών συνελεύσεων παντού, σ’ όλες τις γειτονιές και τις πόλεις. Ενός κινήματος που αντέδρασε έγκαιρα και αποφασιστικά και σ’ αυτές τις προσπάθειες διακοπής ρεύματος, πετυχαίνοντας νίκες.
Όμως, η κυβέρνηση δεν είχε ούτε έχει καμιά πρόθεση να καταργήσει το χαράτσι. Δεν είχε ούτε έχει καμιά πρόθεση να κάνει πίσω ως προς την είσπραξή του. Δεν είχε ούτε έχει κανέναν ενδοιασμό να βυθίσει στο σκοτάδι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Πιστή στο μονόδρομο του ΔΝΤ, της ΕΕ και του κεφαλαίου, οδηγεί το λαό στην καταστροφή, αφαιρώντας του στοιχειώδεις όρους ζωής. Δείχνει αποφασισμένη να κάνει κάθε τι για να τσακίσει το λαό. Αλλά παράλληλα τρομάζει μπροστά στην έκρηξη της λαϊκής οργής.
Δεν θα υποταχθούμε
Μαζικά, αποφασιστικά, οργανωμένα. Αναπτύσσουμε τον αγώνα μας, την αλληλεγγύη μας.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Της ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ

Ανοιχτή συνέλευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου