Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ.


Να ανοίξουμε τους δικούς μας δρόμους,
του αγώνα, της λαϊκής αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης
Μετά από δυο μήνες εκλογικής αποχαύνωσης, ξαναέχουμε μια «νέα» μνημονιακή κυβέρνηση.
Με εκβιασμούς και απειλές κατόρθωσαν να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση που αναδείχθηκε στους αγώνες των τελευταίων χρόνων, και πέτυχαν να επιβάλλουν τη δικιά τους πολιτική λύση. Διέλυσαν παράλληλα τις όποιες αυταπάτες καλλιεργήθηκαν, ότι η ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής μπορεί να συμβεί μακριά και έξω από την οργανωμένη, συνειδητή λαϊκή πάλη.
Σε έναν κόσμο που μαστίζεται από βαθειά οικονομική κρίση και σπαράσσεται από ολέθριους ανταγωνισμούς, όπου η οικονομική κατάρρευση δεν απειλεί μόνο την Ελλάδα, ίσως ούτε μόνο την Ευρώπη, ενώ οι πολεμικές αναμετρήσεις βρίσκονται προ των πυλών (Συρία, Ιράν), το μόνο που μπορούν να περιμένουν οι κοινωνίες από τις μεγάλες δυνάμεις και το κεφάλαιο είναι η εξαθλίωση λαών και η καταλήστευση-διάλυση χωρών.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι απ’ όλες τις πλευρές, Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ -και παρά τις αντιθέσεις τους- όλοι με ένα στόμα επιτάσσουν και επιβάλλουν: «η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί και να υλοποιήσει πλήρως τα Μνημόνια». Νέα μέτρα λοιπόν υπέρ του κεφαλαίου και παραπέρα ξεζούμισμα του λαού, αυτή θα είναι η πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ακόμη και αν τους παραχωρηθεί και κανένα «καθρεφτάκι για τους ιθαγενείς».
Κι αν κατάφεραν να μαντρώσουν το λαό μέσα από τις εκλογές, ξέρουν καλά ότι η συνέχεια αναμένεται εκρηκτική. Τα ξεσπάσματα είναι μπροστά μας και το σύστημα ετοιμάζεται να τα αντιμετωπίσει. Ενισχύοντας όλους τους μηχανισμούς καταστολής και διευρύνοντας τους απαγορευτικούς νόμους (για απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις). Παράλληλα οξύνει τα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε έκρηξη, καλλιεργεί το αίσθημα του φόβου και προβάλλει την ρατσιστική ρητορεία στοχοποιώντας τους μετανάστες.
Προσπαθούν να στρέψουν το λαό σε άλλη κατεύθυνση και όχι στις πραγματικές αιτίες της εξαθλίωσής του, να αποτρέψουν την ταξική ενότητα και την κοινή πάλη ελλήνων και μεταναστών, να μετατρέψουν τις επερχόμενες κοινωνικές εκρήξεις σε κοινωνικό κανιβαλισμό.
Και μέσα από αυτέ τις πολιτικές του συστήματος βγαίνουν στο προσκήνιο και οι πιο σκοτεινές δυνάμεις του. Οι φασιστικές-ναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής και όχι μόνο. Αν και φόρεσαν τις γραβάτες του κοινοβουλευτισμού, δεν έπαψαν να σπέρνουν τη βία, το μίσος και το ρατσισμό. Είναι δήθεν ενάντια στο σύστημα, ενώ στην ουσία είναι το πιο αποκρουστικό πρόσωπό του, στενοί συνεργάτες των ΜΑΤ στην καταστολή των διαδηλώσεων, όργανα και απεργοσπαστικός μηχανισμός των αφεντικών ενάντια σε απεργούς εργάτες, κυνηγοί ανήμπορων μεταναστών αλλά υποτακτικοί των μεγάλων αφεντικών (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ). Άλλωστε οι υμνητές του Χίτλερ δεν μπορούν να ξεχάσουν την ιστορία τους, την ιστορία και την πρακτική των δοσίλογων της κατοχής.
Ο φασισμός και οι συμμορίες του ήταν, είναι και θα είναι το μακρύ χέρι των πολιτικών της εξαθλίωσης, της φτώχιας και της ανεργίας. Είναι το ρόπαλο της «επίσημης» πολιτικής της καταστολής και της τρομοκρατίας. Είναι η πιο άγρια μορφή ενός συστήματος που το μόνο που έχει να προσφέρει είναι η καταπίεση και η βία
Με μαζικούς λαϊκούς αγώνες ανατρέπουμε τη βάρβαρη πολιτική, φράζουμε το δρόμο στο φασισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου