Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Την Τετάρτη στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ- Πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη

Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης επί της αρχής και επί των άρθρων στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλή το νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας που μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ από πάροχο υπηρεσιών σε αγοραστή. Το νομοσχέδιο εισάγεται την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή, απέσυρε το άρθρο 37 που αφορούσε την επαναλειτουργία ιδιωτικών κλινικών. Άλλες νομοτεχνικές αλλαγές που κατατέθηκαν διευκρινίζουν τα κριτήρια αξιολόγησης των γιατρών του ΠΕΔΥ, διευκολύνουν την πρόσληψη επικουρικών ιατρών και εξασφαλίζουν κλειστούς-σφαιρικούς προϋπολογισμούς για τα κέντρα υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία και τις μονάδες παροχής υπηρεσιών που εντάσσονται στις Διοικητικές Υγειονομικές Περιφέρειες.

Επίσης ο Α. Γεωργιάδης ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως την ερχόμενη εβδομάδα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) θα εκδώσει τη λίστα με τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής τα οποία θα πωλούνται στο σούπερ μάρκετ.

Απεργεί ο κλάδος της Υγείας την Πέμπτη

Μετά την ακρόαση των φορέων στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, συναντήθηκαν όλοι οι υγειονομικοί φορείς της χώρας, προκειμένου να καθορίσουν τις ενέργειές τους το αμέσως προσεχές διάστημα.

Με ομόφωνη απόφασή τους προκηρύσσουν πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που διαλύει την περίθαλψη και θα προκαλέσει απερίγραπτα δεινά στους ασθενείς. Ταυτόχρονα μέχρι την ημέρα της απεργία θα διοργανωθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε κάθε πόλη ενώ τη μέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 11πμ στο υπουργείο Υγείας και πορεία στη Βουλή.

"Το πανυγειονομικό μέτωπο θα συνεχίσει τη δράση του και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, ώστε μέσα στην τεράστια κρίση να προασπίσει την περίθαλψη του ελληνικού λαού" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου