Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 10 πμ έξω από το ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Η απεργία στις 12 Μάρτη να αποτελέσει απαρχή νέων αγώνων
Τη στιγμή που η Τρόικα απαιτεί πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση απολύει εκατοντάδες μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους (καθηγητές, σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες) και καταθέτει νομοσχέδιο (για την αξιολόγηση των υπαλλήλων) που ανοίγει το δρόμο στα επόμενα κύματα απολύσεων.
Η επίθεση λοιπόν, κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης (και παρά την προεκλογική περίοδο) διευρύνεται, βαθαίνει και δημιουργεί όλο και πιο τραγικές καταστάσεις. Βασικό της περιεχόμενο: η ολοκληρωτική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Αφού σμπαραλιάστηκαν στον ιδιωτικό τομέα, όπου καταργήθηκε το 8ωρο, ο βασικός μισθός και η συλλογική σύμβαση, διαλύονται και στον δημόσιο.
Αυτό το στόχο θέλει να πετύχει το νέο νομοσχέδιο για την «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων και το δηλώνει με τον πιο εμφανή τρόπο: το 15% των εργαζομένων θα κρίνονται κάθε χρόνο υποχρεωτικά σαν ανεπαρκείς και θα είναι διαθέσιμοι για απόλυση. Το σύνολο των υπαλλήλων θα βρίσκεται υπό συνεχή ανασφάλεια, έρμαιο των διαθέσεων των κυβερνητικών εγκάθετων που υποτίθεται ότι θα αξιολογούν. Για να μη μείνει πουθενά ίχνος δικαιώματος που αφορά στην πλήρη, σταθερή και με αξιοπρεπή μισθό εργασία. Για να εμπεδωθεί στη συνείδηση όλων, ο νέος τύπος εργαζόμενου, της ανασφάλειας, των απολύσεων, των περιορισμένων συμβάσεων και των 500 (το πολύ) ευρώ.

Το νομοσχέδιο για τις αξιολογήσεις και οι απολύσεις στο δημόσιο δεν πρέπει να περάσουν. Αυτό, πρέπει να γίνει κοινός στόχος αγώνα όλων μας. Εργαζόμενων και άνεργων, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Όχι μόνο σαν έκφραση αλληλεγγύης, αλλά κυρίως γιατί είναι μέρος της γενικότερης ληστρικής πολιτικής που πραγματοποιούν σε βάρος μας κυβέρνηση – ΕΕ και ΔΝΤ.
Της πολιτικής που έχει μετατρέψει την εργασία σε ζούγκλα και τους εργαζόμενους σε απλά εργαλεία. Που κλείνει σχολεία, νοσοκομεία και διαλύει κάθε κοινωνικό δικαίωμα. Που έχει βάλει στο στόχαστρο όλο το λαό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία και τους στερεί το δικαίωμα στη δουλειά, στις σπουδές και στη ζωή. Που επιβάλλεται με την καταστολή και την τρομοκρατία. Τις απαγορεύσεις απεργιών και συγκεντρώσεων και την προσπάθεια τσακίσματος κάθε λαϊκής αντίστασης.
Αυτή η καταστροφική πολιτική δεν αντιπαλεύεται με απλές ανακοινώσεις, μεγάλα λόγια, 24ωρες απεργίες-τουφεκιές και αναμονή της ψήφου. Παλεύεται στο δρόμο, με καθημερινή συνεχή αγωνιστική παρέμβαση, με το ζωντάνεμα των σωματείων, το στήσιμο επιτροπών, την κοινή τους δράση και την οργάνωση από «τα κάτω» του παρατεταμένου αγώνα που θα αλλάξει συνειδήσεις και συσχετισμούς και θα δώσει νικηφόρα αποτελέσματα.
  •  Όλοι στο δρόμο, όλοι στον αγώνα. Καμιά απόλυση να μην περάσει
  •  Όχι στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση
  • Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 10 πμ έξω από το ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ


Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου