Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Κείμενο - Απεργία 7-10-10


Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
         ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ
Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι λαϊκές οικογένειες οδηγούνται στη φτώχια, μετά το πρώτο κύμα των βάρβαρων μέτρων, που έφερε μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, αύξηση ΦΠΑ, απελευθέρωση απολύσεων, νομιμοποίηση παιδικής εργασίας, μείωση δαπανών σε υγεία, πρόνοια και παιδεία.
Οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου (Ε.Ε, Δ.Ν.Τ, ΣΕΒ, Τράπεζες κλπ), ξεπερνώντας τη λαϊκή οργή του Μάη (άξιος ο μισθός των εργατοπατέρων), βαθαίνουν ακόμη πιο πολύ την επίθεση με νέα αύξηση ΦΠΑ, διπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, μείωση των επικουρικών συντάξεων και νέα μείωση αποδοχών. Απολύσεις και ανατροπές στα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα και ιδιωτικοποιήσεις με την εφαρμογή του Καλλικράτη. Κατάργηση, υποβάθμιση ή μετατροπή νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας (όπως συζητιέται για το δικό μας) και επιβολή νοσηλίων. Υποβάθμιση σχολείων με υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις τμημάτων και αύξηση των μαθητών ανά τάξη. Παραπέρα ξεπούλημα των πρώην ΔΕΚΟ με απολύσεις, μειώσεις μισθών, κατάργηση συμβάσεων, αυξήσεις σε τιμολόγια και εισιτήρια.
Κι όλα αυτά, ενώ έχουμε μπει σε φαύλο κύκλο: ύφεση, πληθωρισμό, ανεργία, φτώχια. Και ενώ το χρέος αντί να μειώνεται αυξάνεται, διευρύνεται η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Το νέο Μνημόνιο, εκτός των άλλων, προβλέπει: Κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, επέκταση του δικαιώματος των εργοδοτών να καθορίζουν το ωράριο, επέκταση του χρόνου απασχόλησης των νεοπροσλαμβανόμενων με χαμηλότερο μεροκάματο από αυτό των συλλογικών συμβάσεων, περιορισμό των επιδομάτων ανεργίας, επέκταση της ελαστικής εργασίας.
Είναι φανερό ότι στόχος του κεφαλαίου, του ΔΝΤ και της ΕΕ, δεν είναι το χρέος, αλλά ο ίδιος ο λαός. Εκεί συντάσσονται η κυβέρνηση και σύσσωμη η αστική αντιπολίτευση (ΝΔ, ΛΑΟΣ), εκεί συγκεντρώνονται οι δυνάμεις του συστήματος, από τα ΜΜΕ μέχρι τις δυνάμεις καταστολής. Και επειδή αναμένουν την εκδήλωση της λαϊκής οργής, ψηφίζουν νόμους που εντάσσουν τη συνδικαλιστική δράση στις διατάξεις του τρομονόμου.
Την ανατροπή της επίθεσης δεν μπορεί ο λαός να την αναθέσει σε κανέναν «τρίτο». Ούτε σε «φωτισμένους» αντιπροσώπους του, ούτε στη λεγόμενη συνδικαλιστική ηγεσία, που είναι όχι μόνο άβουλη και ανίκανη, αλλά και απόλυτα ξεπουλημένη. Υπέγραψε όλες τις εντολές του Μνημονίου και την κατάπτυστη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και αποτρέπει τη μετατροπή της λαϊκής οργής και αγανάκτησης σε οργανωμένη διεκδίκηση.
Την ανατροπή της επίθεσης πρέπει να την αναλάβει ο ίδιος ο λαός. Να την επιδιώξει στο πεδίο του αγώνα, δημιουργώντας μορφές αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, στις γειτονιές, στους χώρους σπουδών. Προωθώντας τους δικούς του μαζικούς ταξικούς αγώνες. Με πνεύμα ενωτικό, όχι μικροκομματικό και διασπαστικό, με συντονισμό και κοινή δράση, με απεργίες και διαδηλώσεις.Η επίθεση του συστήματος δεν έχει τέλος. Αντίστοιχη πρέπει να είναι και η αντίσταση. Δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Να ξαναπιάσουμε το νήμα του αγώνα. 
Να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα και στο νέο μεσαίωνα, να ανατρέψουμε το Μνημόνιο. 
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ στις 7 Οκτώβρη στις 10:30 απέναντι από το Εργατικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου