Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

H Υγεία είναι Δικαίωμα για Ολους.

H Υγεία είναι Δικαίωμα για Ολους. Η συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου είναι υπόθεση της κοινωνίας.

Πως νιώθεις αν:
• Περιμένεις μήνες να χειρουργηθείς και η λίστα αναμονής έχει μπλοκάρει λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, και αναγκαστείς να φύγεις για αλλού; (συμβαίνει τώρα στο νοσοκομείο μας).
• Το παιδί σου είχε σπασμούς για 2 ώρες και απαγορεύανε τη μεταφορά του για διερεύνηση στη Θεσσαλονίκη επειδή είσαι ανασφάλιστος; (συνέβη την άνοιξη στο νοσοκομείο μας).
• Ο υπερήλικος πατέρας σου με σοβαρό κάταγμα περιμένει 15 μέρες να χειρουργηθεί ελλείψει αναισθησιολόγων; (συμβαίνει στις μέρες μας στο νοσοκομείο).
• Νοσηλεύεσαι και ή πρέπει να αγοράσεις το φάρμακο από το φαρμακείο ή σου δίνουν μικρότερη δόση από την αναγκαία λόγω έλλειψης; (συνέβη και αυτό).
• Όταν δεν υπάρχουν βιβλιάρια υγείας για το νεογέννητο παιδί σου; (συμβαίνει από τον Ιούνιο).
• Όταν δεν υπάρχουν φλεβοκαθετήρες ή συστήματα ορών για το μωρό σου και έτσι δεν μπορεί να πάρει την θεραπεία που χρειάζεται; (συμβαίνει τώρα).
• Όταν επισκέπτεσαι το νοσοκομείο και τη μια λείπουν σύριγγες και λευκοπλάστ, την επομένη γάζες και μάσκες εισπνεόμενων φαρμάκων, την μεθεπομένη η νοσηλεύτρια καθαρίζει με τα ίδια γάντια 3 ασθενείς λόγω ελλείψεων; (συμβαίνει στο νοσοκομείο μας)
• Όταν το Ι.Κ.Α. αποφασίζει ότι συμφέρει ο ακρωτηριασμός των διαβητικών περισσότερο από τη θεραπεία τους, όταν τα ταμεία κόβουν τη χορήγηση συσκευών αποσιδήρωσης σε παιδιά με μεσογειακή αναιμία, ινσουλίνες από διαβητικούς ή ειδικά θεραπευτικά γάλατα από αλλεργικά παιδιά;
• Όταν ο συνταξιούχος ταλαιπωρείται επί ώρες στα ιατρεία του ΙΚΑ;
• Όταν περιμένεις επί ώρα στα επείγοντα τον μοναδικό εφημερεύοντα γιατρό της ειδικότητας που χρειάζεσαι, επειδή τρέχει από το χειρουργείο στην κλινική και από εκεί στα ιατρεία;
Εμείς οι πολίτες θλιβόμαστε που στο νοσοκομείο μας συναντάμε νοσηλεύτριες να τρέχουν με «πατίνια», γιατρούς κατάκοπους-ξενυχτισμένους που δεν ξέρουν ποιόν να φροντίσουν πρώτα. Λυπούμαστε που το αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό του νοσοκομείου μας αδυνατεί να προσφέρει αυτά που μπορεί, γιατί του στερούν τα μέσα.
• Αγανακτούμε που η κυβέρνηση μας εξαναγκάζει να πληρώσουμε 4 φορές, για να μας προσφερθεί ένα σύστημα υγείας αναξιοπρεπές. Έχουμε ήδη πληρώσει με τον πλούτο που παράγουμε ως εργαζόμενοι, πληρώνουμε στο ασφαλιστικό ταμείο, πληρώνουμε φόρους και τώρα καλούμαστε να ξαναπληρώσουμε είτε εισιτήριο (από 19/11/2010) για να εξεταστούμε, είτε φάρμακα και εξετάσεις.
• Αγανακτούμε που δεν λογοδοτεί κανείς υπουργός ΠΑΣΟΚ – ΝΔ (Ξενογιαννακοπούλου, Στεφανής, Παναγιωτόπουλος, Παπαθανασίου, Δούκας, Κακλαμάνης, Κουλούρης Φαρμάκης, Ρέππας,)που υπέγραψαν την κατάργηση των μειοδοτικών διαγωνισμών για τις προμήθειες των νοσοκομείων και επέτρεψαν να αγοράζονται υλικά σε 2πλάσια τιμή, υπηρετώντας τις φαρμακευτικές εταιρείες.
• Αγανακτούμε που από καμία φαρμακευτική εταιρεία δεν ζητήθηκε να επιστρέψει πίσω τα χρήματα, που με απάτη υπέκλεψε από τα ταμεία των Νοσοκομείων με την υπερτιμολόγηση.
• Αγανακτούμε βλέποντας τον ακρωτηριασμό του ΕΣΥ και ταυτόχρονα τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους να πριμοδοτούνται και να εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο.

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν προσπάθεια «καταπολέμησης της σπατάλης», αλλά απαξίωσης της δημόσιας υγείας. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυξάνουν το πραγματικό κόστος. Για παράδειγμα: 1) ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων από το νοσοκομείο αυξάνει τους κινδύνους μετάδοσης ασθενειών, δημιουργώντας πρόβλημα δημόσιας υγείας 2) η έλλειψη φλεβοκαθετήρων ή ορών υποβάλλει το νοσοκομείο σε πολλαπλάσια έξοδα μεταφοράς των αρρώστων στη Θεσσαλονίκη.
Η κυβέρνηση μείωσε κατά τα 2/3 τον προϋπολογισμό των νοσοκομείων, που σημαίνει ότι θα παρέχουν μόνο το 1/3 των μέχρι σήμερα υπηρεσιών τους. Συνειδητά εφαρμόζεται το σχέδιο της τρόικας για βήμα-βήμα διάλυση της περίθαλψης και της ασφάλισης, με τελικό στόχο την κατάργηση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας (δηλώσεις Λοβέρδου 18/11/2010) και τον εξαναγκασμό των πολιτών στα ιδιωτικά μεγαθήρια που εμπορεύονται τον πόνο. Η ταμπέλλα ίσως εξακολουθήσει να λέει Νοσοκομείο, αλλά αυτό θα παρέχει υπηρεσίες αγροτικού ιατρείου!!. Με λίγα λόγια μόνο όποιος θα έχει να πληρώσει θα απολαμβάνει σωστή φροντίδα και όποιος αντέξει.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
για πλήρη, δωρεάν υγεία για όλους τους κατοίκους της περιοχής μας ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, καταγωγή ή ασφάλιση, για διατήρηση της ποιότητας στην περίθαλψη και για συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του νομού.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τον άμεσο εφοδιασμό του νοσοκομείου με το αναγκαίο προσωπικό και υλικά. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25/11/2010, 11 π.μ. ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου