Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

 Χθες αργα το απογευμα ολοκληρώθηκε η δικη των συναγωνιστών μας που βρεθήκαμε μαζί στους δρόμους και το Δεκέμβρη του 2008.

Η προσπάθεια της αστυνομίας και όλων των κρατικών μηχανισμών να ποινικοποιήσουν τους συλλογικους αγώνες και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο που αγωνιά και αγωνίζεται έπεσε στο κενό, καθώς  όχι μόνο συνεχίζουμε και βγάινουμε στο δρόμο, αλλά  οι κατηγορίες σε βάρος των Π.Μ και Σ.Φ. καταρρίφθηκαν, αφού αποδείχθηκε οτι ήταν κατασκευασμένες και αθωώθηκαν πανηγυρικά.

ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ  ΑΓΩΝΕΣ ΔΕ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.



Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Η δίκη του "Δεκεμβρη" στην Ξάνθη


Το παρακάτω κείμενο αποτελεί ένα ψήφισμα αλληλεγγύης για τη δίκη των δυο συναγωνιστών στις 17/5 (απο τον συλλογο φοιτητών Ξάνθης)



Σημαντική θέση στην ιστορία των κοινωνικών κινημάτων κατέκτησε η εξέγερση της ελληνικής νεολαίας το Δεκέμβριο του 2008, ως αντίδραση στην εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα. Το γεγονός της δολοφονίας ακολούθησε μια άμεση πανελλαδική ενημέρωση με αυθόρμητες, μαζικές πορείες σε πολλές πόλεις της χώρας που κατέληγαν σε πολιορκίες Α.Τ, ως απάντηση στην κατασταλτική ασυδοσία. Τα κοινωνικά στρώματα που κινητοποιήθηκαν ήταν κυρίως νεολαίοι (μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι νεολαίοι), καθώς και μετανάστες.

Η οργή που εκδηλώθηκε τις μέρες του Δεκέμβρη δεν ήταν μόνο ένα συναισθηματικό ξέσπασμα για την κρατική δολοφονία του Γρηγορόπουλου, αλλά αποτέλεσμα συσσωρευμένης κοινωνικής αγανάκτησης ευρύτερων κομματιών της νεολαίας.

Τα βαθύτερα αίτια της έκρηξης αυτής ήταν η οικονομική κρίση και οι πολιτικές που ακολουθούνται ως πρόσχημα για το ξεπέρασμά της, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, ημιαπασχόληση, μαζικές απολύσεις, ανεργία, που διαμόρφωσαν ένα συνολικό καθεστώς επισφάλειας για τους νέους εργαζόμενους. Σε πολιτικό επίπεδο, η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική αλλά και την αδιαλλαξία που επέδειξαν απέναντι στα κοινωνικά κινήματα (φοιτητικά -μαθητικά, ασφαλιστικό) συγκρότησαν μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία όλων των πληττόμενων στρωμάτων. Ταυτόχρονα, η βίαιη αντιμετώπιση των προηγούμενων αυτών κινημάτων διαμόρφωσε αντικατασταλτική συνείδηση κυρίως σε νέα στρώματα νεολαίας.

Χαρακτηριστικό των κινητοποιήσεων του Δεκέμβρη αποτέλεσε η ένταση των συγκρούσεων με τις δυνάμεις καταστολής και την επίσημη πολιτική λόγω της εγγεγραμμένης καταστολής και της κρατικής βίας στα συλλογικά βιώματα της νεολαίας, αλλά και η πρωτοτυπία τους (καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, καταλήψεις τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών). Οι πρακτικές που υιοθετήθηκαν στοχοποιούσαν, σε ένα πρώτο στάδιο, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, με τους οποίους θωρακίζονται οι πολιτικές επιλογές του κράτους απέναντι στα κινήματα, αλλά σε ένα δεύτερο επίπεδο η κατάδειξη των πολιτικών υπευθύνων εκφράστηκε και μέσα από τη στοχοποίηση κτιρίων –συμβόλων της πολιτικής εξουσίας (υπουργία, νομαρχίες, δημαρχεία).

Την περίοδο του Δεκέμβρη, ενεργοποιήθηκαν άμεσα και τα αντανακλαστικά του Συλλόγου Φοιτητών (Σ.Φ) Ξάνθης που αποφάσισε καταλήψεις και κινητοποιήσεις διαρκείας. Κομβικό σημείο για τις κινητοποιήσεις ήταν η ημέρα πανεργατικής απεργίας στις 10/12, όπου το επίσημο πολιτικό σύστημα εγκαλούσε τον κόσμο να μην πραγματοποιήσει πορεία στο όνομα της τάξης και της ασφάλειας. Γι’ αυτό, στις 8 Δεκεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Σ.Φ Ξάνθης που αποφάσισε τη συμμετοχή του Συλλόγου στην πορεία των εργαζομένων που καλούσε το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης για 10 Δεκέμβρη, ημέρα πανελλαδικής -πανεργατικής απεργίας. Το εν λόγω πλαίσιο του Σ.Φ περιλάμβανε εκτός των άλλων και τη συμβολική κατάληψη του κτιρίου της νομαρχίας Ξάνθης. Την ημέρα της πορείας (10-12-2008) ο Σ.Φ μαζί με τους απεργούς εργαζόμενους και τους μαθητές εισήλθαν στον προθάλαμο της νομαρχίας με στόχο την ανάρτησή του πανό του Σ.Φ Ξάνθης. Τη στιγμή εκείνη, από τον πάνω όροφο του κτιρίου κατέβηκε μία ομάδα αστυνομικών πλήρως εξοπλισμένη (ασπίδες, γκλοπς, κράνη) που παρατάχθηκε μπροστά από τους διαδηλωτές που ήταν στον προθάλαμο. Οι διαδηλωτές τότε ζήτησαν την αποχώρηση των αστυνομικών από τον επικεφαλής τους και τον αντινομάρχη. Μετά την άρνηση των αστυνομικών να αποχωρίσουν, οι διαδηλωτές δέχτηκαν αναίτια και απρόκλητη επίθεση. Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής κάλεσε και μία δεύτερη διμοιρία να σπεύσει που περίμενε προκειμένου να περικυκλώσει τους διαδηλωτές. Όταν το αντελήφθησαν οι διαδηλωτές αποφάσισαν να αποχωρίσουν. Κατά την αποχώρησή τους, οι αστυνομικοί έσπασαν το τζάμι του κτιρίου και άρχισαν να χτυπούν αδιακρίτως τους διαδηλωτές που είχαν γυρίσει μέτωπο. Τρεις διαδηλωτές και ένας δημοσιογράφος μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι με κακώσεις στο κεφάλι στο νοσοκομείο Ξάνθης.

Αυτή τη στιγμή, οι δύο συμφοιτητές μας Παναγιώτης Μουσταφέλλος και Σταύρος Φωτεινόπουλος διώκονται από τον εισαγγελέα Ξάνθης για τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση του πλαισίου του Συλλόγου Φοιτητών. Παράλληλα με τη δίωξη των δύο συμφοιτητών μας υπάρχει ανοιχτή κατηγορία για όσους ήταν παρόντες στο χώρο της νομαρχίας.

Είναι ξεκάθαρο ότι η απομόνωση και δίωξη των δύο συμφοιτητών μας ισοδυναμεί με στοχοποίηση του ίδιου του Σ.Φ και στοχεύει στη φυσική εξόντωση των δύο συναγωνιστών μας που μαζί με το Σ.Φ, τους μαθητές και τους απεργούς εργαζόμενους υπερασπίστηκαν την απόφαση του Συλλόγου τους. Η ύπαρξη δε ανοιχτής κατηγορίας και για τους υπόλοιπους διαδηλωτές στοχεύει στην περεταίρω τρομοκράτηση του συνόλου του κινητοποιούμενου κόσμου. Η κίνηση αυτή των διωκτικών μηχανισμών (Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, Εισαγγελία) εντάσσεται σε μία γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τους συλλογικούς αγώνες και στοχεύει τόσο στη φυσική εξόντωση υποκειμένων του κινήματος όσο και στην τρομοκράτηση του κινήματος συνολικά μέσα από τη λογική του «παραδειγματισμού», και έγινε σε μια περίοδο που το καθεστώς προσπαθούσε να πάρει τη ρεβάνς απέναντι στην κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη.

Η δίκη αυτή διεξάγεται σε μια περίοδο που διαπερνάται από την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της. Στο όνομα της οικονομικής κρίσης, επιχειρούνται και πραγματοποιούνται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη του ΛΑΟΣ και της ΝΔ και υπό τις επιταγές και τις κατευθύνσεις ΕΕ, ΔΝΤ, οι μεγαλύτερες αναδιαρθρωτικές τομές στον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό. Στα πλαίσια της μεγαλύτερης επίθεσης στα εργασιακά κεκτημένα, ένας από τους βασικούς στόχους της κυβερνητικής πολιτικής είναι ο περαιτέρω κατακερματισμός των εργαζομένων και η πλήρης αποψίλωση των δικαιωμάτων τους, και για επιτευχθεί αυτό βασικός πυλώνας είναι η επιβολή ξεκάθαρων φραγμών στη δυνατότητά τους να οργανώνονται και να παλεύουν συλλογικά, μέσω της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με αποτέλεσμα την άρση της κατοχύρωσης των εργαζομένων απέναντι στην αυθαιρεσία του κάθε εργοδότη. Έτσι, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα όπως η απελευθέρωση των απολύσεων και οι περικοπές των μισθών, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κάνει καθεστώς την ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, δημιουργώντας στρατιές νέων εργαζομένων που ζώντας στην ανασφάλεια θα είναι επιρρεπείς σε κάθε είδους εργοδοτική τρομοκρατία. Στο βαθμό που η κυβέρνηση δεν μπορεί να πετύχει συναινέσεις για την ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει, επιλέγει ως μέσο διαχείρισης των κοινωνικών αντιδράσεων την αναβάθμιση της κατασταλτικής θωράκισης του κράτους και σε υλικό και σε νομικό επίπεδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ένταση της φυσικής καταστολής στις απεργιακές ή φοιτητικές πορείες (διάλυση μπλοκ με χρήση δακρυγόνων, ξύλο στο σωρό, μαζικές προσαγωγές, εφορμήσεις σε διαδηλωτές των μηχανοκίνητων μονάδων). Αλλά και η αλλαγή της νομοθεσίας για την αντιμετώπιση των κινημάτων μαζικής κοινωνικής ανυπακοής (Διόδια, Εισιτήρια), και εσχάτως οι διώξεις αγωνιστών αυτών των κινημάτων προσπαθούν να τρομοκρατήσουν περιστέλλοντας ακόμα περισσότερο τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Θεωρούμε ότι ο Σ.Φ Ξάνθης δέχεται μέσω της δίωξης των δύο συμφοιτητών μας επίθεση στις πρακτικές που επιλέγει και υλοποιεί μαζικά μέσα από τα συλλογικά του όργανα (Γενική Συνέλευση). Στη συγκεκριμένη δίκη τίθεται σε αμφισβήτηση το δικαίωμα κάθε συλλογικού ή συνδικαλιστικού φορέα και του κινήματος γενικότερα να επιλέγει της μορφές πάλης του. Είναι καθήκον του κινήματος συνολικά να απαντήσει σ’ αυτές τις διώξεις, να μην ενσωματώσει τον κρατικό αυταρχισμό και την τρομοκρατία και στη συγκεκριμένη συγκυρία με τη συνολική επίθεση που δέχονται οι κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας να υπερασπίζεται τις ριζοσπαστικές πρακτικές αγώνα.

Καλούμε όλους και όλες που βρέθηκαν στους δρόμους του Δεκέμβρη, αλλά και όσους αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη ως ένα βασικό εργαλείο δόμησης κινημάτων, να βρεθούν στα δικαστήρια την ημέρα της δίκης.
Να αντισταθούμε στην εξουσία του κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών.
Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του στα χέρια του κράτους.

Απαιτούμε:

Ø       Καμία δίωξη μαζικού φορέα και των μελών του –Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση,

Ø       Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον των Παναγιώτη Μουσταφέλλου και Σταύρου Φωτεινόπουλου.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους δύο συμφοιτητές μας που υλοποίησαν το πλαίσιο του Σ.Φ.


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΙΣ 17/5 (μέρα εκδίκασης της υπόθεσης)

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 9:30

Η δίκη του "Δεκεμβρη" στην Ξάνθη









Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή



Άμεση απάντηση δόθηκε και στην Ξάνθη απέναντι στην βίαιη δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών της 11ης Μάη στην Αθήνα.
Ειδοποιημένοι μέσα από μέιλ και μηνύματα, αρκετές δεκάδες φοιτητές και εργαζόμενοι (περίπου διακόσιοι), συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο και ύστερα από μια σύντομη συζήτηση πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι διαδηλωτές έδωσαν ραντεβού για την Πέμπτη το απόγευμα, στην προγραμματισμένη για τη δίκη των αγωνιστών Μουσταφέλλου και Φωτεινόπουλου πορεία, η οποία πλέον παίρνει χαρακτηριστικά γενικότερης καταγγελίας της πολιτικής του συστήματος να τρομοκρατήσει και να καταστείλει με τον πιο βίαιο τρόπο τους αγώνες του λαού.



Απεργία 11 Μαή


     Για μια ακόμη φορά εκατοντάδες απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και στη συνέχεια έκαναν μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μαζική και αγωνιστική ήταν η παρουσία των εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ, με δεδομένη και την επισφαλή θέση τους, ύστερα από την απόφαση της Κυβέρνησης να απεμπλακεί η Αγροτική Τράπεζα από τη καπνοβιομηχανία, που πάντα θεωρούταν ένα από τα φιλέτα του χαρτοφυλακίου της.
     Ιδιαίτερα μαζικό ήταν και το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Αντίστασης. Η Πρωτοβουλία προπαγάνδισε την απεργία με αφίσες και μοίρασμα προκηρύξεων σε διάφορους εργασιακούς χώρους, στην αγορά και κατά τη διάρκεια της κατάληψης που έκανε το σωματείο της ΣΕΚΑΠ στην Εφορία και πραγματοποίησε προσυγκέντρωση έξω από την παλιά Νομαρχία. Οι αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές, που συγκρότησαν το μπλοκ της, έδωσαν με πιο οργανωμένο τρόπο αυτή τη φορά, τον αγωνιστικό τόνο τόσο στη συγκέντρωση, όσο και στην πορεία, με συνθήματα που καταδίκαζαν την πολιτική κυβέρνησης-τρόικας και τους εργατοπατέρες και αναδείκνυαν το δρόμο της λαϊκής οργάνωσης και πάλης.
     Στην απεργιακή συγκέντρωση αναδείχθηκε και το ζήτημα της επικείμενης δίκης δύο συναγωνιστών για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του 2008, με μοίρασμα προκήρυξης, πανό, τρικάκια και τοποθέτηση από το μικρόφωνο της συγκέντρωσης.




Σάββατο 7 Μαΐου 2011

11 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι ήδη εδώ και έπονται χειρότερα. Ένα χρόνο μετά την υπογραφή του 1ου Μνημονίου από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, όλοι και όλες έχουν πλέον καταλάβει ότι τα αλλεπάλληλα Μνημόνια έχουν ένα και μόνο στόχο: την ευημερία του κεφαλαίου, των πιστωτών και των διεθνών τοκογλύφων εις βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας.

Στις 11 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
·        Γιατί βλέπουμε τους μισθούς και τα μεροκάματα να μειώνονται δραματικά. Τις ελαστικές σχέσεις εργασίας να απλώνονται παντού. Την εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία να οργιάζει. Τις απολύσεις να γίνονται καθημερινό, μαζικό φαινόμενο.
·        Γιατί διαλύεται η δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία. Ξεπουλιούνται δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Καταργούνται ή περικόπτονται «κοινωνικές δαπάνες» ακόμη και αυτό το επίδομα ανεργίας.
·        Γιατί βλέπουμε να γκρεμίζεται η ζωή μας, να μαυρίζει το μέλλον μας.
·        Γιατί αυτά που θα «χάσουμε» με τον απεργιακό αγώνα είναι απείρως μικρότερα από αυτά που ήδη μας έχουν αφαιρέσει και από αυτά που καθημερινά μας αφαιρούν όσο σκύβουμε το κεφάλι.
·        Γιατί η απεργία -το σταμάτημα κάθε γραναζιού της παραγωγής- είναι το όπλο μας, η δύναμή μας.

Στις 11 Μάη ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
·        Εργαζόμενοι και νέοι, σημερινοί και αυριανοί άνεργοι, όλοι μαζί κατεβαίνουμε στο δρόμο. Δίνουμε το παρόν οργανωμένα και αποφασιστικά, εκεί όπου μπορούμε να καθορίζουμε εμείς και όχι οι «φωτισμένοι εκπρόσωποί μας» τις αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον μας.
·        Για να δυναμώσουμε την ταξική ενότητα και αλληλεγγύη. Να αναδείξουμε το ποτάμι της αντίστασης, του αγώνα και της προοπτικής.

Γνωρίζουμε ότι οι απεργίες που προκηρύσσουν οι γραφειοκράτες εργατοπατέρες των ηγεσιών των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ είναι για να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους. Δεν έχουν καμιά διάθεση για πραγματικούς αγώνες και ρήξη με την υπάρχουσα πολιτική. Προκηρύσσουν μόνο απεργίες–τουφεκιές, χωρίς να τις οργανώνουν και να παλεύουν για αυτές στους χώρους εργασίας.
Δεν τους τις χαρίζουμε. Πρέπει να δώσουμε στις απεργίες πραγματικό νόημα και περιεχόμενο. Είναι στο χέρι μας να πάρουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν σε αυτήν την δύσκολη περίοδο. Στους χώρους εργασίας, μέσα από επιτροπές και σωματεία, στη γειτονιά, στην πόλη, ΠΑΝΤΟΥ.
Δεν τις απαξιώνουμε. Γιατί κάτι τέτοιο το μονό που καταφέρνει είναι να αφήνει τον εχθρό να «παίζει» μόνος του, να συνεχίζει την επίθεση στη ζωή και την εργασία μας.
Η επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, η Τρόικα και όλες οι δυνάμεις του συστήματος, χτυπά σε μαζική κλίμακα το λαό και τη νεολαία. Γι αυτό και η απάντηση θα πρέπει να είναι συλλογική. ΜΟΝΟ η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η αντίσταση και η μαχητικότητα μπορεί να δώσει διέξοδο στην οργή που ξεχειλίζει, να δώσει υλικές νίκες, να δώσει μια καλύτερη ζωή.

11 ΜΑΗ πορεία από το Εργατικό Κέντρο.
Προσυγκέντρωση 10 π.μ. στη Νομαρχία (πλατεία Διοικητηρίου)
Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

1η ΜΑΗ στην Ξάνθη

      Με δύο πορείες, μια της Πρωτοβουλίας Αντίστασης (στο Εργατικό Κέντρο) και μια του ΠΑΜΕ (στην κεντρική πλατεία) γιορτάστηκε η πρωτομαγιά στην Ξάνθη. Η συμμετοχή ήταν μικρή (από 200 περίπου άτομα η κάθε πορεία) και φυσικά πολύ κατώτερη των απαιτήσεων της περιόδου.
     Η Πρωτοβουλία Αντίστασης έκανε προσυγκέντρωση έξω από την παλιά Νομαρχία και πήγε συγκροτημένα και αγωνιστικά στη συγκέντρωση που υποτίθεται ότι διοργάνωνε το Εργατικό Κέντρο, όπου συναντήθηκε με το σωματείο του Καζίνου και κάποιους άλλους εργαζόμενους που αμέσως εντάχθηκαν στο μπλοκ της.
     Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, που δεν κατόρθωσε (και δεν ήθελε) να φέρει ούτε καν όλα τα μέλη της, στην αρχή θέλησε να μαντρώσει τον κόσμο μέσα την αίθουσα του ΕΚ, στη συνέχεια, μόλις είδε ότι κανείς δεν την ακούει, έκανε δυο σύντομες ομιλίες και κήρυξε τη λήξη της συγκέντρωσης. Όταν η Πρωτοβουλία Αντίστασης σε συνεννόηση με το σωματείο του Καζίνου ξεκίνησαν την πορεία μαζί με όλους τους συγκεντρωμένους, μπήκαν μπροστά 5-6 εργατοπατέρες, για να αποχωρήσουν 300 μέτρα μετά μια που η πορεία έστριψε σε άλλη διαδρομή. Στη φετινή πρωτομαγιά οι εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου εισέπραξαν την πλήρη απαξίωση από τους διαδηλωτές, ωστόσο οι εργαζόμενοι του νομού τους έχουν πολλά ακόμη κρατημένα και σύντομα θα τους τα ξεπληρώσουν στο ακέραιο.
     Η Πρωτοβουλία Αντίστασης προπαγάνδισε τις προηγούμενες μέρες με προκηρύξεις και αφίσες την πρωτομαγιάτικη διαδήλωση, και έδωσε επόμενο ραντεβού την Τρίτη 3 Μάη στη συνέλευσή της για την προετοιμασία της απεργίας της μεθεπόμενης Τετάρτης.


    Υ.Γ. Δεν παρέλειψε βέβαια να τιμήσει και το άνθισμα της φύσης, φτιάχνοντας μια ζεστή, μεγάλη παρέα (80 συναγωνιστών) με ψητά, τσίπουρο, ποδόσφαιρο, μπαγλαμαδάκι και τραγούδια...