Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

προκήρυξη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης:ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ!

 
ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ - ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Τα καλά νέα είναι ότι ο λαός μας καταδίκασε και με την ψήφο του τους υπεύθυνους για τη βίαιη ανατροπή της ζωής του, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, κι από κοντά και το ΛΑΟΣ. Υπέγραψε και επισήμως τη ρήξη του με τα δύο αστικά κόμματα εξουσίας όπως είχε κάνει δεκάδες φορές τα τελευταία δύο χρόνια με κάθε αφορμή, σε πλατείες, απεργίες, διαδηλώσεις, παρελάσεις, κινητοποιήσεις εναντίωσης στα χαράτσια κλπ.
Τα κακά νέα είναι ότι, παρότι οι διαχειριστές και εφαρμοστές της πολιτικής του Μνημονίου μαυρίστηκαν έως και καταποντίστηκαν εκλογικά, το Μνημόνιο ζει και βασιλεύει... Όσο κι αν κλονίστηκαν οι ντόπιοι στυλοβάτες του, το εποικοδόμημα παραμένει στη θέση του... Η εφαρμογή του είναι απρόσκοπτη και τις συνέπειές του τις βιώνουμε μέρα με την ημέρα: 
 
-Από τις 15 Μάη έληξε η μετενέργεια με αποτέλεσμα όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να βρίσκονται στον αέρα, χωρίς συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις, άοπλοι και ανίσχυροι απέναντι στη βούληση του κάθε εργοδότη.
-Το καθεστώς της διαιτησίας μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών ουσιαστικά καταργήθηκε.
-Η μείωση μισθών μπορεί να φτάσει το 40%, και των συντάξεων το 20%.
-Η επίσημη ανεργία να ξεπερνά το 1.000.000 ενώ η πραγματική ανεργία - συμπεριλαμβανομένων των μικροεπιχειρηματιών που έβαλαν λουκέτο πνιγμένοι από τα χρέη, των μερικά απασχολούμενων του ενός μεροκάματου τη βδομάδα ή των δύο το μήνα ή όλων όσων δεν έχουν πλέον τις προϋποθέσεις να γραφτούν στον ΟΑΕΔ μπορεί να ξεπερνά τα 2.000.000...
Παρότι τρόμαξαν τα αρπακτικά της ΕΕ και του ΔΝΤ από την καταγραφή των διαθέσεων του λαού μας στις εκλογές, είναι ωστόσο σε θέση να εκβιάζουν χυδαία και να μας τρομοκρατούν. Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει εναντίον των λαών όλου του κόσμου προκειμένου να αποστραγγίσουν όσο περισσότερο κέρδος απ’ αυτούς, αφανίζοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα συγκρότησης και οργάνωσης της αντίστασης των εργαζομένων, είναι σαφές ότι έχουν το πάνω χέρι... Διαθέτουν τις συγκροτήσεις τους, τους ιμπεριαλιστικούς συνασπισμούς, τα G8, το ΝΑΤΟ, τις βάσεις τους, τους μηχανισμούς τους (ιδεολογικούς και κατασταλτικούς), τα παρακρατικά και φασιστικά δεκανίκια τους.
Εμείς όμως έχουμε δίκιο! Ο κόσμος της δουλειάς, των μισθών πείνας, της ελαστικής εργασίας, της ανεργίας, που πληρώνει την κρίση τους, είναι «καταδικασμένος» να νικήσει! 
 
Κάποιοι λένε, να, κοντά είναι οι εκλογές, με μια απλή κίνηση, θα τα αλλάξουμε όλα. "Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε..."
Αν θέλουμε να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας, αν θέλουμε να μη φοβόμαστε να κοιτάξουμε τα παιδιά μας στα μάτια, αν θέλουμε να είμαστε εμείς οι νικητές, μόνο ένας δρόμος υπάρχει: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Στα εργοστάσια, στα συνεργεία, στις υπηρεσίες, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους δρόμους. Να ξαναζωντανέψουμε τα σωματεία μας, να τα φτιάξουμε όπου δεν υπάρχουν, να φτιάξουμε τη δική μας ενότητα, την ενότητα της εργατικής τάξης και όλου του λαού.
ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΠΑΛΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΗ ΡΟΥΦΙΞΕΙ Η ΧΟΑΝΗ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ. Τα ζητήματα είναι ανοικτά και η αναμέτρηση των δύο κόσμων, της εργασίας και του κεφαλαίου θα δοθεί με όρους σύγκρουσης και όχι με όρους διαπραγμάτευσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου