Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ



Είναι φανερό πλέον ότι τα συνεχόμενα μέτρα και μνημόνια κινούνται σε μια πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτή του τσακίσματος κάθε δικαιώματος που είχε κατακτήσει το εργατικό κίνημα. Εξυπηρετούν έτσι τις ορέξεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος, για να συνεχιστεί η κυριαρχία τους πάνω στον κόσμο της εργασίας.
Με τους συνεχείς εκβιασμούς για χρεωκοπία, προωθούν τα πιο αντιδραστικά και ισοπεδωτικά μέτρα. Η ανεργία γιγαντώνεται, η φτώχεια εξαπλώνεται, η μάχη για επιβίωση είναι καθημερινή. Οι φόροι και τα χαράτσια αυξάνονται, οι μισθοί πείνας (όταν υπάρχουν) δε φτάνουν ούτε για τα στοιχειώδη, τα ωράρια γίνονται λάστιχο, ο φόβος της απόλυσης είναι πάνω από το κεφάλι μας. Το δικαίωμα σε υγεία-παιδεία μετατρέπεται σε προνόμιο για λίγους.
Η τρικομματική κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν την επίθεση τους απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αν κάτσουμε καρτερικά και περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια, αυτοί θα συνεχίσουν να καταστρέφουν τις ζωές μας, να μας οδηγούν στην πείνα και την εξαθλίωση.
Την Τετάρτη 26/9 είναι μέρα γενικής απεργίας. Εκείνη τη μέρα πρέπει όλοι εμείς που δεχόμαστε την πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας να σηκώσουμε κεφάλι. Να το πάρουμε απόφαση πως δε γίνεται να περιμένουμε «σωτήρες», αλλά να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις. Να μιλήσουμε με το συνάδελφο για τα κοινά προβλήματα, να κοντραριστούμε με τον εργοδότη, να νιώσουμε ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Να απεργήσουμε, κόντρα στις απειλές που θα δεχτούμε. Να βγούμε στο δρόμο και να διαδηλώσουμε, να δείξουμε ότι δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και ψεύτικα διλλήματα. Να εκμεταλλευτούμε την εμπειρία των πολύμορφων κινητοποιήσεων των τελευταίων χρόνων, και να προχωρήσουμε παραπέρα στην οργάνωση και το συντονισμό των αγώνων.
Απέναντι μας ξέρουμε ότι έχουμε ένα ολόκληρο οικονομικό-πολιτικό σύστημα που έχει στην υπηρεσία του τα ΜΜΕ, την κρατική καταστολή, τους καλοταϊσμένους μεγαλοσυνδικαλιστές των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Απέναντι μας έχουμε και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Την πιο βάρβαρη πλευρά αυτού του συστήματος που μας κλέβει καθημερινά τη ζωή. Που κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό του κεφαλαίου και των εκφραστών του. Που τραμπουκίζουν και τρομοκρατούν με τα «τάγματα εφόδου». Έτσι όπως έκαναν κι εδώ στην Ξάνθη εναντίον μελών της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική απειλή» και που πρέπει να παίρνουν την κατάλληλη απάντηση με μαζική λαϊκή πάλη.
Ξέρουμε όμως ότι άλλος δρόμος για μας δεν υπάρχει, αν θέλουμε να απορρίψουμε το μέλλον σύγχρονου σκλάβου που μας ετοιμάζουν.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Τετάρτη 26/9, Συγκέντρωση 10:00 πμ, Πλ. Ελευθερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου