Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ


Χρυσή Αυγή: Τάγματα εφόδου, επιθέσεις σε μετανάστες, “ντούρος αντισυστημικός” λόγος, “φιλανθρωπία” μόνο για Έλληνες, επιθέσεις σε αγωνιστές. Το φαινόμενο Χρυσή Αυγή - Φασισμός δεν είναι καινούργιο. Ποιά είναι όμως τα πραγματικά ζητήματα που θέτουν και ποιές οι πραγματικές απαντήσεις για το λαό και τη νεολαία?
Αυτοί που στοχοποιούν τους μετανάστες ως την αιτία της κρίσης και της εγκληματικότητας, δε λένε κουβέντα για την εργοδοσία και τα αφεντικά, ντόπια και ξένα, που ρίχνουν τα μεροκάματα, απολύουν κατά χιλιάδες, αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, συνθλίβουν δικαιώματα αιώνων. Κάνουν τουμπεκί για τις δεκάδες επιχειρήσεις που ξεπουλήθηκαν και ξεπουλιούνται στο ξένο κεφάλαιο (ΟΤΕ, Λιμάνια, Πετρέλαια, ΣΕΚΑΠ και άλλα). Σιωπούν για τους Έλληνες βιομήχανους που άφησαν χιλιάδες ανέργους μεταφέροντας τα εργοστάσια τους σε χώρες του εξωτερικού, για το τσάκισμα της αγροτιάς μετά από τις εντολές της ΕΕ και της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική). Σφυράνε αδιάφορα μπροστά στη δημιουργία των σύγχρονων σκλαβοπάζαρων, τις ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, τέτοια προορίζεται και για τη πόλη μας). Υποκλίνονται μπροστά στην επέλαση των ιμπεριαλιστών του ΔΝΤ, της ΕΕ και των διεθνών τοκογλύφων. Μήπως και για όλα αυτά φταίνε οι μετανάστες...?
Φορούν το “αντισυστημικό” προσωπείο, κάνουν σημαία την ενότητα του έθνους-φυλής και με στρατιωτική πειθαρχία βάλουν εναντίον όλων. Πόση ενότητα όμως υπάρχει μεταξύ του εργαζόμενου λαού, των εργατών, της νεολαίας, με τον Λάτση, τον Βαρδινογιάννη, το Μπόμπολα και την φάρα των αστών, που θησαύριζαν όλα τα χρόνια πάνω στο αίμα και τον ιδρώτα ντόπιων και μεταναστών...? Πόσο αντισυστημικοί είναι όταν σιωπούν για τα δικαιώματα που τσακίζονται σε υγεία, παιδεία, εργασία; Όταν ζητούν να απαγορευτούν οι συναθροίσεις (αρχικά για τους μετανάστες, μόνο...?). Όταν προτείνουν να χτυπιούνται οι διαδηλώσεις του λαού από τις προσυγκεντρώσεις, να καθιερωθούν οι προληπτικές συλλήψεις (αρχικά για τους κουκουλοφόρους, μόνο...?). Βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από την επίσημη πολιτική. Ένα βήμα πιο τρομοκρατικό, πιο διασπαστικό πιο κατασταλτικό.
Για μας η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός, ήταν, είναι και θα είναι το πιο βρόμικο χέρι του συστήματος. Θέλουν να διασπάσουν το λαό και τη νεολαία, ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους. Να αποπροσανατολίσουν τη κοινωνία για τις αιτίες και τους υπεύθυνους της κρίσης, της φτώχιας και της εξαθλίωσης. Βιάζονται να στήσουν τρομοκρατικό-φασιστικό μηχανισμό κόντρα στο μεγαλύτερο εχθρό τους, το μαζικό λαικό κίνημα.
Για αυτούς ακριβώς τους λόγους κάνουμε κάλεσμα προς εργαζόμενους, άνεργους, νεολαίους, μετανάστες. Όπως επίσης σε πολιτικές συλλογικότητες, πολιτικούς χώρους-στέκια, μετωπικά πολιτικά σχήματα, σωματεία της πόλης, ανεξάρτητους αγωνιστές για την συλλογική αντιφασιστική δράση. Για να συγκροτήσουμε μια αντιφασιστική δικτύωση, που θα παράξει κοινό αντιφασιστικό λόγο και κοινή αντιφασιστική δράση. Για να ανακόψουμε τη φόρα της νεοναζιστικής συμμορίας, να αντιπαρατεθούμε με τη ρατσιστική και εθνικιστική ρητορεία, να απαντήσουμε στον εκφασισμό της δημόσιας ζωής.


ΤΡΙΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 18:00 (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ)
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 20:00 (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)
Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση αντιφασιστικής δικτύωσης και δράσης
Συμμετέχουν/Στηρίζουν: Πρωτοβουλία Αντίστασης, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΑΑΚ, ΚΕΕΡΦΑ,ΚΚΕ(μ-λ), ΣΥΡΙΖΑ, Ανένταχτοι/ες Αγωνιστές/τριες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου