Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο το Σάββατο στις 11.30 στην Κεντρική Πλατεία


ανακοίνωση του Διδασκαλικού Συλλόγου

Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ οδηγούν σε διάλυση το δημόσιο δωρεάν σχολείο
Τα σχολεία πεινάνε και κρυώνουν. Η καπιταλιστική κρίση έχει εξαναγκάσει χιλιάδες παιδιά να περνούν το κατώφλι του σχολείου τους υποσιτιζόμενα. Πολλά σχολεία βρίσκονται με άδεια ταμεία. Διεκδικούμε το δικαίωμα κάθε παιδιού να τρέφεται, να θερμαίνεται και να μορφώνεται στο δημόσιο σχολείο, απαιτούμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία μας.

Τα σχολεία χρειάζονται δάσκαλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές και όχι συγχωνεύσεις, συμπτύξεις, αύξηση αριθμού των μαθητών στα τμήματα. Αγωνιζόμαστε για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Διεκδικούμε ίδρυση νέων νηπιαγωγείων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες νηπίων/προνηπίων για φοίτηση.

Τα σχολεία χρειάζονται δημοκρατία και όχι αξιολόγηση, απολύσεις, φόβο και υποταγή. Έχουν ανάγκη από δημοκρατικό, παιδαγωγικό, δημιουργικό κλίμα. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς που διαμορφώνουν ελεύθερα και δημιουργικά ένα τέτοιο κλίμα και δεν καταναλώνονται σε ένα κυνήγι εντυπωσιασμού και επίδειξης. Εκπαιδευτικούς που δεν ενδιαφέρονται να φανούν αρεστοί στους προϊσταμένους τους, αλλά νοιάζονται για τις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες των μαθητών τους. Αγωνιζόμαστε για παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατική συλλογική λειτουργία του σχολείου, ενάντια στην αξιολόγηση – χειραγώγηση, για να μην περάσει το αυταρχικό Π.Δ. του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση.
Τα σχολεία χρειάζονται δωρεάν βιβλία και όχι σχέδια για άμεση ή σταδιακή κατάργηση της δωρεάν διανομής τους. Διεκδικούμε δωρεάν παιδεία για όλους. Ούτε δεκάρα από τις τσέπες των γονιών για βιβλία, πετρέλαιο, λειτουργικές δαπάνες, γραφική ύλη κλπ.
Τα σχολεία είναι δημόσια ιδρύματα και όχι ιδιωτικές/κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Διαμορφώνουν το πρόγραμμά τους με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών για ολόπλευρη γνώση και ελεύθερη κριτική και κλείνουν τις πόρτες τους στους ιδιώτες, τους χορηγούς, τις εταιρίες.
Τα σχολεία έχουν ανάγκη από εκπαιδευτικούς και γονείς που θα αμείβονται αξιοπρεπώς και όχι από οικονομική εξαθλίωση, ανεργία και φτώχεια. Παλεύουμε για κατάργηση του βαθμολογίου – μισθολογίου, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, ψωμί και σταθερή – μόνιμη εργασία για όλο το λαό.
Τα σχολεία πρέπει να αγκαλιάσουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποβάθμιση και κατάργηση των δομών της ειδικής αγωγής. Για την πλήρη στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό.
Τα σχολεία πρέπει να υπερασπίσουν την τέχνη, τον πολιτισμό, την ελπίδα. Υπερασπιζόμαστε τα μουσικά και καλλιτεχνικά γυμνάσια και λύκεια που χρειάζονται στήριξη και χρηματοδότηση και όχι υπονόμευση.
πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΗ, 11:30 π.μ., ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ
Τα σχολεία χρειάζονται ελευθερία και όχι φασισμό, ρατσιστικές διακρίσεις και ναζιστικές απειλές. Παλεύουμε για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών, σχολείο ανοιχτό για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα ή εθνικότητα.
Να τους σταματήσουμε

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ !
Όλοι –ες, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΜΑΡΤΗ, 11:30 π.μ.,
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ
Όλοι – ες μαζί, ξεκινάμε ένα κοινωνικό ανένδοτο, ένα παλλαϊκό αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για να δημιουργηθεί μια άλλη προοπτική για τους εργαζόμενους, για τη νέα γενιά, για το δημόσιο δωρεάν σχολείο.
Η κινητοποίηση πραγματοποιείται από κοινού με την ΕΛΜΕ Ξάνθης και το Σύλλογο Αποφοίτων ΕΠΑΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου