Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ


ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ, 10:00 στην πλατεία Ελευθερίας
Να πάρουμε την απεργία της 20ης Φλεβάρη στα χέρια μας, με συνελεύσεις και συζητήσεις στους τόπους δουλειάς. Να την μετατρέψουμε από «τουφεκιά στον αέρα» (όπως την θέλουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) σε αρχή νέων μαζικών αγώνων.
Ø Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε
Ø Στο δρόμο λαέ μπορείς να τους νικήσεις

Εκδήλωση-Συζήτηση: «εργατικοί αγώνες: προβλήματα, δυνατότητες, προοπτικές»
Κυριακή 17/2,   7:00 μμ
στο στέκι της Πρωτοβουλίας Αντίστασης,
Σκρα και Κλεμανσώ γωνία

Μας θέλουν σκυφτούς, φοβισμένους, απελπισμένους
Μας φοβούνται όρθιους, οργανωμένους, αλληλέγγυους

Φοβούνται το χέρι που αντί να απλώνεται για ελεημοσύνη, σφίγγεται σε γροθιά για αντίσταση. Φοβούνται το λαό, που αντί να στέκεται μοιρολατρικά, οργανώνεται και διεκδικεί δουλειά και αξιοπρεπή μισθό, φαγητό, ρεύμα, θέρμανση, υγεία και σχολείο για τα παιδιά του.
Γι’ αυτό επιτίθενται με όλα τους τα όπλα στον «εχθρό λαό». Για να τον καταστήσουν ανήμπορο να αντιδράσει. Έρμαιο στις ορέξεις του κεφαλαίου και των ξένων αφεντικών, που θέλουν έρημη χώρα, χέρσα γη και υποταγμένο λαό για να συνεχίσουν τη ληστεία τους.
Γιατί πλέον δεν μπορούν να τον πείσουν ότι «οι θυσίες του πιάνουν τόπο». Ότι οι δυο και τρεις άνεργοι σε κάθε σπίτι είναι ευλογία, ότι η εκ περιτροπής δουλειά είναι καλύτερη από τη συνεχόμενη και ότι τα 400 € αρκούν για να ζήσει. Ότι τα κεριά είναι προτιμότερα από το ηλεκτρικό και η ξυλόσομπα από το καλοριφέρ. Ότι ο άρρωστος δεν πρέπει να έχει δωρεάν γιατρό και φάρμακα και το παιδί θέρμανση στο σχολείο.
Γνωρίζουν ότι το καζάνι της λαϊκής οργής βράζει και η έκρηξη θα ’ρθει αργά ή γρήγορα. Γι αυτό στήνουν μια «σιδηρόφρακτη δημοκρατία». Νόμιμη και ασφαλή για αυτούς που κατέχουν και αυγατίζουν τον πλούτο. Τους λίγους μεγιστάνες των πολυεθνικών και των οφσόρ εταιρειών. Τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τους κεφαλαιοκράτες, ντόπιους και ξένους. Νόμιμη και ασφαλή γι αυτούς που ρυθμίζουν τα πράγματα στην περιοχή. Την Ε.Ε τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ. Και φυσικά για το πολιτικό προσωπικό που τους εκπροσωπεί, τα αστικά κόμματα και τους κολαούζους τους.
Σ’ αυτή τη «νομιμότητα» δε χωράει ο λαός. Οι απεργοί του ΜΕΤΡΟ και οι λιμενεργάτες που επιστρατεύονται, οι εργολαβικοί εργάτες του ΑΠΘ που συλλαμβάνονται, οι χαλυβουργοί που δέχονται την επίθεση των ΜΑΤ, οι αγρότες που ξεκληρίζονται, οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κάθε τόσο τρώνε βροχή τα χημικά. Δε χωράνε οι κοινωνικοί χώροι και κάθε εστία αντίστασης, οργάνωσης και αλληλεγγύης του λαού, που χαρακτηρίζεται «ανομία» και καταστέλλεται.
Αυτή η «νομιμότητα» στηρίζεται στον τρόμο της κρατικής καταστολής και στην παρακρατική βία των νεοναζί. Στην αστική δικαιοσύνη που βγάζει παράνομες όλες τις κινητοποιήσεις, στους νόμους που καταργούν το δικαίωμα της απεργίας (σαν αυτόν που ετοιμάζει η τρικομματική κυβέρνηση) και απαγορεύουν τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις εργασιακών χώρων, δηλαδή κάθε μέσου που έχει στα χέρια του ο λαός για να αντισταθεί στη λαίλαπα των μνημονίων.
Κι όλα αυτά γιατί μας ετοιμάζουν ακόμη χειρότερη ανεργία, ακόμη περισσότερη φτώχια, ακόμη πιο μαζική εξαθλίωση.
 ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!
Αν δεν καταλάβουμε ότι έχουμε μια μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα στο λαό και στο σύστημα συνολικά, που θα καθορίσει το μέλλον μα.
Αν δε σταματήσουμε να περιμένουμε «σωτήρες» και δεν εγκαταλείψουμε τη λογική της ανάθεσης.
Αν δεν απορρίψουμε κάθε φωνή που μας υπόσχεται εύκολη, γρήγορη και χωρίς την καθοριστική συμμετοχή του λαού, λύση.
Αν δεν παραμερίσουμε τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, μαζί με τις πολιτικές της ταξικής συνεργασίας, της αδράνειας και της υποταγής.
Αν δεν συγκροτήσουμε τα δικά μας όπλα. Τις επιτροπές σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και τις πόλεις, τα δικά μας μαζικά, ζωντανά, ταξικά σωματεία, τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και αγώνα.
Αν δεν ξεδιπλώσουμε τη δύναμη των, οργανωμένων και αποφασιστικών λαϊκών αγώνων. Αυτών, που μας κληροδότησαν το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, τη σύνταξη και τις άλλες «κοινωνικές παροχές», που τώρα κατεδαφίζονται.
Μόνο αυτοί οι λαϊκοί αγώνες μπορούν να ποτίσουν το έρημο έδαφος που αφήνει στο διάβα του η επέλαση του συστήματος, για να ανθίσει το δένδρο της δουλειάς, της αλληλεγγύης, των δημοκρατικών ελευθεριών, και της κοινωνικής προόδου.
Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης
http://prwtovouliaantistasisxanthis.blogspot.com prwtovouliaantistasisxanthis@gmail.com
Ανοιχτή συνέλευση, κάθε Κυριακή, 7:00 μ.μ.
στο στέκι, Σκρα και Κλεμανσώ γωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου