Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!




ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Σε ένα απόγευμα μόλις αποφασίστηκε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου το κλείσιμο της ΕΡΤ, αφήνοντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους. Μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου ανακοινώθηκε πως πλέον η δημόσια τηλεόραση και το δημόσιο ραδιόφωνο πρέπει να γίνουν θυσία στο βωμό της κρίσης του συστήματος. Η κίνηση αυτή είναι στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής που επιβάλλει απολύσεις στο δημόσιο τομέα, και εντάσσεται στα συνολικότερα σχέδια ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Είναι συνέχεια των πάνω από 15.000 απολύσεων στο χώρο της εκπαίδευσης που θα έρθουν από Σεπτέμβρη. Η ενημέρωση αφήνεται πλέον εξ’ ολοκλήρου στα χέρια των ιδιωτών καναλαρχών, που πιστά προπαγανδίζουν υπέρ των συμφερόντων των αφεντικών τους.

Πάνω από 2.900 άτομα εργάζονται σε 5 κανάλια, 30 ραδιοφωνικούς σταθμούς, δύο μουσικά σύνολα, μία έντυπη έκδοση, ένα διαδικτυακό τόπο και ένα ψηφιακό αρχείο. Για αυτό οι κραυγές για πλεονάζον προσωπικό σε σύγκριση με τα ιδιωτικά κανάλια πρέπει να πάρουν απάντηση. Στόχος δεν είναι το «νοικοκύρεμα» μιας ούτως ή άλλως κερδοφόρας επιχείρησης. Στόχος είναι να περάσει η πολιτική πλήρους διάλυσης των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα, να προχωρήσουν οι απολύσεις για τις οποίες πιέζει η τρόικα.

Η απάντηση που πρέπει να δώσουμε είναι μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας!

Ήδη από την Τρίτη που ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε και παρέμεινε όλο το βράδυ έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Αλλά και σε άλλες πόλεις, οι συγκεντρώσεις συμπαράστασης ήταν πολύ μαζικές. Αυτό δείχνει ότι ο λαός μας δεν είναι διατεθιμένος να δεχτεί έτσι απλά τη φασιστικού χαρακτήρα κυβερνητική απόφαση. Γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως η πολιτική που οδηγεί σε λουκέτο την ΕΡΤ, είναι η ίδια πολιτική που μας οδηγεί στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν πάρει ήδη την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Σε συντονισμό με άλλα σωματεία στο χώρο της ενημέρωσης (και όχι μόνο) οργανώνουν τον αγώνα τους ενάντια στο σχεδιαζόμενο λουκέτο. Η 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ πρέπει να γίνει αφορμή για να ξεδιπλωθεί ένα πανελλαδικό κίνημα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, να δοθεί μύνημα στην κυβέρνηση και στα ντόπια και ξένα αφεντικά της ότι το ξεπούλημα δε θα περάσει!

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου