Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης Ξάνθης


Τα θρασύδειλα φασιστοειδή βάλθηκαν να αποδείξουν ότι υπάρχουν ακόμα στην πόλη της Ξάνθης. Έτσι λοιπόν βάψανε με τα φασιστικά τους σύμβολα εξωτερικό τοίχο του στεκιού της Πρωτοβουλίας Αντίστασης. Η κίνηση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Είναι συνέχεια της απόπειρας εμπρησμού του ανοιχτού κοινωνικού χώρου Xanadu το Δεκέμβρη, των τραμπουκισμών σε μειονοτικούς, το ξυλοδαρμό αγωνιστών.
Η δράση των φασιστών είναι συμπληρωματική με την κρατική καταστολή και στόχο έχει να τρομοκρατήσει όποιον αντιδρά στην συνεχόμενη εξαθλίωση που μας επιβάλλουν. Πιστά μαντρόσκυλα του συστήματος της εκμετάλλευσης, οι φασίστες είναι ορκισμένοι εχθροί του λαού και των αντιστάσεων που αυτός αναπτύσσει. Και αυτό φαίνεται από τη στάση τους σε όποιον αγώνα ξεσπάει, είτε αφορά τους επιστρατευμένους εκπαιδευτικούς, είτε την εξέγερση στην Τουρκία, είτε το επικείμενο κλείσιμο της ΕΡΤ.
Εμείς από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες μας δυναμώνουν για να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά. Για τη συγκρότηση ενός μαζικού κινήματος που θα ανατρέψει την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, στέλνοντας τους φασίστες πίσω στις τρύπες τους, εκεί που κάθε φορά χώνονται όταν ο λαός μας βγαίνει στο δρόμο και διεκδικεί τη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου