Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Απεργιακή προσυγκέντρωση, Τρίτη 16/7, 10:00 στην πλ. Ελευθερίας

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Η επέλαση συνεχίζεται. Μετά τους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και την επιστράτευση της απεργίας πριν καν αρχίσει, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και την άμεση απόλυση 2.600 εργαζομένων, έρχεται η σειρά των εργαζόμενων στους Δήμους, των μόνιμων εκπαιδευτικών, των νοσοκομειακών και των υπαλλήλων συνολικά στο δημόσιο.
Το πηγάδι της επίθεσης δεν έχει πάτο. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. 25.000 «διαθεσιμότητες»-απολύσεις μέσα στο 2013 και άλλες 15.000 απολύσεις φέτος και την επόμενη χρονιά. Νούμερα τα οποία παρόλο το μέγεθος τους, αναμένεται να ξεπεραστούν. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΕΕ και του ΔΝΤ δηλώνει ευθαρσώς: «πρέπει να τελειώνουμε με το δημόσιο». Η κυνικότητα των φράσεων τους δείχνει το μέλλον που ετοιμάζουν για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους.
Όλα αυτά συμβαίνουν στη χώρα των 2.000.000 ανέργων, όπου η φτώχεια, η εξαθλίωση παίρνουν τεράστιες διαστάσεις. Ο ιδιωτικός τομέας τροφοδοτεί  τη δεξαμενή ανέργων καθημερινά με νέες απολύσεις. Η ελαστική εργασία, η εργοδοτική τρομοκρατία και η ανασφάλεια κυριαρχούν.
Έχουν βάλει στο στόχαστρο τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Θέλουν να διαλύσουν οποιαδήποτε δομή που είχε έστω και ψήγματα κοινωνικών παροχών, την υγεία, την παιδεία, τις δημοτικές υπηρεσίες.
ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. Μόνο μέσα από τον μαζικό και παρατεταμένο αγώνα, μόνο οι κοινές μάχες των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας και των μεταναστών μπορούν να βάλουν φραγμό στα σχέδια τους.
Κανένας μόνος του μπροστά στην επίθεση. Έχουμε κάθε λόγο να αντιστεκόμαστε. Μαζικά, συλλογικά, αποφασιστικά να ανατρέψουμε την πολική τους. Μέσα από σωματεία όπου οι ίδιοι εργαζόμενοι από τα κάτω παίρνουν τη κατάσταση στα χέρια τους, μέσα από επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης, να βγούμε στους δρόμους. Κόντρα στη συνδιαχείριση, την υποταγή, τις εκλογικές αυταπάτες και τη διάσπαση.
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 16/7 10:00, Πλ. Ελευθερίας
ΣΗΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ενάντια στην επίσκεψη Σόιμπλε Πέμπτη 18/7, 19:00, Κεντρική Πλατεία

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου