Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ-ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

6 Νοέμβρη 24ωρη Γενική Απεργία

ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ-ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Η κυβέρνηση υλοποιώντας πιστά τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει την επίθεση απέναντι στον εργαζόμενο λαό. Βάζοντας ως στόχο την πλήρη διάλυση του δημόσιου τομέα, όπως δείχνουν τα πρόσφατα μέτρα που προβλέπουν απολύσεις και διαθεσιμότητες δημοσίων υπαλλήλων. Με τη δικαιολογία του «πλεονάζοντος» προσωπικού, δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, εργαζόμενοι στους δήμους και στη δημόσια ραδιοτηλεοράση, ρίχνονται στην κόλαση της ανεργίας και της ανασφάλειας. Και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή, αφού είναι ανακοινωμένο νέο κύμα απολύσεων και διαθεσιμοτήτων στο δημόσιο.

Εκτός αυτού, είναι φανερό στον καθένα ότι κάθε λαϊκή κατάκτηση που είχε αποσπάσει το κίνημα από το κεφάλαιο, πλέον τίθεται υπό αίρεση, στέλνοντάς μας πίσω δεκάδες χρόνια από άποψη δικαιωμάτων. Σχολεία με μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, με τους γονείς να βάζουν χοντρά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν τα αναγκαία έξοδα. Νοσοκομεία που κλείνουν ή υπολειτουργούν (ας δούμε τις εικόνες ντροπής στον Ευαγγελισμό με τους δεκάδες ασθενείς στοιβαγμένους σε ράντζα). Πανεπιστήμια στα όρια της διάλυσης, χωρίς το απαραίτητο διοικητικό προσωπικό για τη λειτουργία τους. Παράλληλα, όλο και λιγότεροι έχουν πλέον πρόσβαση στις δομές κοινωνικών παροχών.

Με την ανεργία να τσακίζει κόκκαλα, την πείνα και την εξαθλίωση να κυριαρχεί, το ζήτημα της επιβίωσης τίθεται σε καθημερινή βάση. Οι νέοι δυσβάσταχτοι φόροι, η καθιέρωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η φτωχοποίηση του λαού, δείχνουν ένα πράγμα. Ότι οι δυνάμεις του κεφαλαίου δεν έχουν πρόθεση να σταματήσουν την επίθεση απέναντι στον λαό. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους. 

Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει χρησιμοποιούν όλο τους το οπλοστάσιο. Επιστρατεύσεις απεργών, καταστολή κινητοποιήσεων, γενετικό φακέλωμα (βλέπε Χαλκιδική), απαγόρευση διαδηλώσεων, είναι η απάντηση τους στα ξεσπάσματα του «εχθρού λαού». Η αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων» αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση υπηρετεί. Παράλληλα η διαλυτική δράση των συμβιβασμένων ηγεσίων στα σωματεία, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός, η αναζήτηση «λύσεων» σε μια πιθανή κυβερνητική εναλλαγή βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων.

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι οι αγώνες που έχουν ξεσπάσει και θα συνεχίσουν να ξεσπούν το επόμενο διάστημα. Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή εργαζομένων στην οργάνωσή τους, το ξεπέρασμα των ξεπουλημένων ηγεσιών, ο συντονισμός μεταξύ των κλάδων που κινητοποιούνται, η απεύθυνση στην κοινωνία για συμπαράσταση, μπορούν να οδηγήσουν σε νίκες. Έτσι και στη Ξάνθη, χρειάζεται η αμέριστη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ ενάντια στις απολύσεις και τις ατομικές συμβάσεις. Για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν!


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/11, 10:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου