Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Ανοιχτή Συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία

Σε ανοιχτή συνέλευση καλεί η Επιτροπή Αγώνα Ξάνθης για την Υγεία την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 19.30 στο ξενοδοχείο «Δημόκριτος».

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Την Παρασκευή 17/1/14 και το Σάββατο 25/1/2014, πραγματοποιήθηκαν ανοιχτές συσκέψεις για το ζήτημα της υγείας. Στις συσκέψεις αυτές συμμετείχαν εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, από τον -υπό κατάργηση- ΕΟΠΥΥ, από την Περιφερειακή Ενότητα, δάσκαλοι, καθηγητές, ιδιωτικοί υπάλληλοι, νέοι εργαζόμενοι, φοιτητές, επαγγελματίες, η Πρωτοβουλία Υγειονομικών Ενάντια στα Μέτρα (νοσοκομείο), η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, η ΕΛΜΕ, ο Ιατρικός Σύλλογος κ.α.

Κοινή ήταν η διαπίστωση, ότι οι πολιτικές των μνημονίων έχουν καταστήσει τη δωρεάν υγειονομική περίθαλψη άπιαστο όνειρο για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Κλείνουν ή υποβαθμίζουν δημόσια νοσοκομεία, διαλύουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη, οδηγούν στη διαθεσιμότητα και την απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας. Το νέο νομοσχέδιο για την α΄βάθμια φροντίδα υγείας (ΠΦΑ) και τον ΕΟΠΥΥ κάνει σαφείς τις προθέσεις της κυβέρνησης της τρόικας και των μνημονίων να διαλύσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων που βλέπουν το χώρο της υγείας ως πεδίο κερδοφορίας. Επίσης, βγάζει σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενους σ’ όλη τη χώρα, με κατάληξη την απόλυση 2000 από αυτούς (τουλάχιστον).

Κοινή ήταν η διαπίστωση, επίσης, ότι είναι ανάγκη ζωής για όλους να αντιδράσουμε συλλογικά, να βάλουμε φρένο σ’ αυτόν τον εγκληματικό κατήφορο, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην υγεία και στη ζωή. Γι’ αυτό το σκοπό αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία. Η Επιτροπή απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε εργαζόμενους και άνεργους, σε νέους και ηλικιωμένους, να συμμετέχουν στις συνελεύσεις και τις δράσεις της, γιατί μόνο ο μαζικός αγώνας του λαού μπορεί να ανακόψει την κατεδάφιση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων μας.
  • Η Υγεία είναι Κοινωνικό Αγαθό και όχι Εμπόρευμα. Δεν πρέπει να πουλιέται και να αγοράζεται. Πρέπει να παρέχεται δωρεάν. 
  • Διεκδικούμε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλους, χωρίς προϋποθέσεις. Εργαζόμενους και άνεργους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, έλληνες και μετανάστες. 
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Να μην κλείσει, να μην υποβαθμιστεί καμιά μονάδα υγείας (ΙΚΑ, Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας). 
  • Στηρίζουμε και διεκδικούμε την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, κόντρα στην ουσιαστική κατάργηση και κατεδάφιση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ΠΦΑ. 
  • Όχι στη μείωση των χορηγούμενων φαρμάκων και εξετάσεων μέσω του πλαφόν συνταγογράφησης. 
  • Είμαστε αντίθετοι στη διαθεσιμότητα-απόλυση υγειονομικών και γιατρών τόσο στον ΕΟΠΥΥ όσο και στα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία και στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων του ΕΟΠΥΥ. 
Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση την Παρασκευή 31/1/2014 στις 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Δημόκριτος, για τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων της Επιτροπής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου