Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Κείμενο - 6 Μαΐου 2010


 ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
 Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι και συνταξιούχοι κατέβηκαν χθες στο δρόμο σε όλη την Ελλάδα και διαδήλωσαν την οργή τους ενάντια στην πιο βάρβαρη επίθεση που δέχονται τα εργατικά δικαιώματα μεταπολιτευτικά. Το τεράστιο ποτάμι των διαδηλωτών έσπασε το κλίμα της «εθνικής ομοψυχίας» και τρομοκρατίας και δήλωσε στην πράξη πως δεν είναι διατεθειμένο να πληρώσει την κρίση του κεφαλαίου, δεν είναι διατεθειμένο να υποταχθεί στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, με τη συνδρομή της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και την καθοδήγηση ΔΝΤ και ΕΕ.
Μπροστά στη δίκαιη οργή του λαού επιστρατεύτηκε για άλλη μια φορά ο πάνοπλος κατασταλτικός μηχανισμός, με δακρυγόνα και χημικά, με κλομπ και ξύλο, με μηχανάκια που εφορμούσαν δολοφονικά επάνω σε διαδηλωτές για να διαλύσουν τις πορείες και να στείλουν τον κόσμο στο σπίτι του. Με εισβολές-καταλήψεις σε γραφεία σωματείων, συλλογικοτήτων και σπίτια, συλλήψεις και αθρόες προσαγωγές. Απέτυχαν οικτρά. Το ποτάμι δε γύρισε πίσω!! Οι εργαζόμενοι και νεολαίοι αντιστάθηκαν, πάλεψαν και κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν τις διαδηλώσεις τους.
Δίπλα στην προπαγάνδα μηνών των ΜΜΕ για το «αναγκαίο» των μέτρων, μαζί με τις κραυγές για αστική νομιμότητα, επιστρατεύτηκε και η εκμετάλλευση ενεργειών που είναι εντελώς ξένες με το κίνημα. Ενεργειών που δίνουν χέρι βοηθείας στο σύστημα, ακριβώς τη στιγμή που ο λαός σηκώνει το κεφάλι και προσπαθεί να πάρει την τύχη στα χέρια του.   Μαΐου
Ο θάνατος τριών εργαζομένων στην Μαρφίν, που η εργοδοτική τρομοκρατία ανάγκασε να δουλεύουν μια τέτοια μέρα, είτε προέρχεται από ανεγκέφαλους είτε είναι ανοιχτή προβοκάτσια, είναι ένα τραγικό γεγονός που δεν χρεώνεται στο κίνημα. Αυτοί που χύνου σήμερα κροκοδείλια δάκρυα –εργοδοσία, κυβέρνηση και όλο το σύστημα, που εκτός των άλλων ευθύνονται για καθημερινά εργατικά «ατυχήματα»- έχουν όλη την πολιτική ευθύνη. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική της, το ΔΝΤ, η ΕΕ και το πρόγραμμά τους, θα στιγματιστούν με το θάνατο των τριών ανθρώπων, όπως στιγματίστηκε η κυβέρνηση της ΝΔ με το θάνατο τεσσάρων εργαζομένων στον Κ. Μαρούση στις διαδηλώσεις του 1991.
Η τρομοκρατία, οι εκβιασμοί και οι προβοκάτσιες δεν πρόκειται να περάσουν. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βαδίσουν μπροστά και θα βαδίσουν. Το οφείλουν στο μέλλον τους, στο μέλλον των επόμενων γενεών, το οφείλουν ακόμη στους τρεις νεκρούς συναδέλφους τους, τον τραγικό θάνατο των οποίων προσπαθεί βάναυσα να εκμεταλλευτεί το σύστημα, για να σπείρει το φόβο και την παραίτηση.
Πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά, πιο μαζικά, οργανώνοντας τις κινητοποιήσεις μας, πυκνώνουμε τις γραμμές του αγώνα και συνεχίζουμε!! Με αφετηρία και σταθμό τις πρωτοφανείς χθεσινές διαδηλώσεις, για:
     
ü  Να ανατραπεί το πρόγραμμα βαρβαρότητας
ü  Να φύγει από τη χώρα ΔΝΤ και ΕΕ
ü  Να σπάσουμε την κρατική τρομοκρατία
Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου