Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Νίκη στον αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας


ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 300 ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
Συγκέντρωση–Πορεία. Σάββατο 5-3-2011, 12:00 Πλατεία Ελευθερίας

Η κατάσταση των 300 εργατών μεταναστών που από τις 25 Γενάρη κάνουν απεργία πείνας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, είναι πλέον οριακή. Η υγεία, ακόμη και η ζωή τους βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο. Με αυξανόμενους ρυθμούς μεταφέρονται συνεχώς στα νοσοκομεία, λόγω σοβαρής δυσλειτουργίας ζωτικών τους οργάνων.
Όμως αυτοί συνεχίζουν τον αγώνα τους!! Και είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος. Έτσι όπως έγραφαν στην πρώτη τους ανακοίνωση.
«Ήρθαμε εδώ διωγμένοι από τη φτώχια, την ανεργία, τους πολέμους, τις δικτατορίες... Ήρθαμε στην Ελλάδα και δουλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Βρισκόμαστε στην αναξιοπρέπεια και στο σκοτάδι της παρανομίας για να ωφελούνται οι εργοδότες και οι υπηρεσίες του κράτους από την άγρια εκμετάλλευση της εργασίας μας.… Δεν έχουμε άλλο τρόπο για να ακουστεί η φωνή μας, για να μάθετε το δίκιο μας. Βάζουμε την ζωή μας σε κίνδυνο γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι ζωή αυτή για έναν αξιοπρεπή άνθρωπο. Προτιμούμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς».
Συνεχίζουν τον αγώνα τους!! Γιατί έχουν πίστη στο δίκιο τους. Ζητάνε το αυτονόητο. Να μπορούν να ζουν, να δουλεύουν και να κυκλοφορούν ελεύθερα στο «φως της ημέρας».
Συνεχίζουν τον αγώνα τους!! Γιατί ξέρουν ότι το κίνημα αλληλεγγύης σε Ελλάδα και εξωτερικό συνεχώς διευρύνεται. Γιατί έχουν εμπιστοσύνη στην ταξική αλληλεγγύη των εργατών και όλου του εργαζόμενου λαού της χώρας.
Απέναντί τους έχουν μια ανάλγητη κυβέρνηση, που επιλέγει μια δολοφονική –όπως εξελίσσεται η κατάσταση- πολιτική, αρνούμενη να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.
Μια κυβέρνηση που επιλέγει το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» απέναντι στους μετανάστες, όπως κάνει και για κάθε κοινωνικό στρώμα που αγωνίζεται. Γιατί ξέρει, το βλέπει κιόλας, πως η πολιτική της, η πολιτική της Τρόικας, γεννά θύελλες οργής που μετατρέπονται ήδη σε αγώνες. Αυτούς τους αγώνες προσπαθεί να αποτρέψει, να τρομοκρατήσει, να καταστείλει. Για να συνεχίσει να υπηρετεί το κεφάλαιο και να σπέρνει φτώχια, πείνα και ανεργία στο λαό.
Οι εργάτες μετανάστες απεργοί πείνας είναι κομμάτι του εργαζόμενου λαού. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Η νίκη τους θα είναι νίκη όλου του λαού και ήττα της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-τρόικας-κεφαλαίου.
Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στους 300 απεργούς πείνας εργάτες μετανάστες.
Για να σωθούν οι ζωές τους. Για να νικήσει ο αγώνας τους!
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης είναι μια ανοιχτή πρωτοβουλία εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών που λειτουργεί με συνελεύσεις, προσπαθώντας να συμβάλει στην ανάπτυξη των αγώνων, της λαϊκής αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης.
http://prwtovouliaantistasisxanthis.blogspot.com                    prwtovouliaantistasisxanthis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου