Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Σειρά παρεμβάσεων ενάντια στις απολύσεις, την ανεργία και την ελαστική εργασία

 ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΚΥΦΤΟΣ!!
Καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση για να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας
Τετάρτη 6/4, Εργατικό Κέντρο, στις 7:00μμ
 ακολουθεί το κείμενο-κάλεσμα που θα μοιραστεί στη πόλη της Ξάνθης
Απολύσεις-ανεργία-ελαστική εργασία. Να δώσουμε διέξοδο στην οργή μας
Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι ήδη εδώ και έπονται χειρότερα. Η ανεργία, οι απολύσεις, η μερική απασχόληση, οι ελαστικές σχέσεις και η εργοδοτική τρομοκρατία είναι πλέον καθεστώς.
·      Επίσημες πηγές καταγράφουν ποσοστό ανεργίας 14% το Δεκέμβρη του 2010 (734.000 άνεργοι), το οποίο προβλέπουν να φτάσει στο 22% στα τέλη του 2011 (1.150.000 άνεργοι στο δρόμο).
·      Τρομακτικές διαστάσεις παίρνει η ελαστική εργασία, η ημιαπασχόληση, η «μισο»εργασία ή «μισο»ανεργία. Τις 320.000 φτάνουν οι προσωρινά απασχολούμενοι, ενώ τις 300.000 οι μερικώς απασχολούμενοι. Η ίδια η κυβέρνηση με τα προγράμματα «επιδότησης εργασίας» (π.χ. 1.500 θέσεις στην Ξάνθη) προωθεί την προσωρινή, ελαστική και κακοπληρωμένη εργασία, με παράλληλη επιδότηση των εργοδοτών.
·      Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα για περικοπή 500 εκ. ευρώ από τα επιδόματα ανεργίας και η χορήγησή τους με εισοδηματικά κριτήρια, δίνει το στίγμα της νέας κατάστασης.
·      Για όσους δουλεύουν ακόμη, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων με την προώθηση της ατομικής διαπραγμάτευσης και η εργοδοτική τρομοκρατία αποτελειώνουν ότι αφήνει όρθιο η ανεργία και οι απολύσεις.
Στη πόλη μας η κατάσταση είναι ίδια και χειρότερη: Ήδη το κλείσιμο των εργοστασίων και η απραξία στην οικοδομή έστειλε χιλιάδες εργάτες στην ανεργία. Οι 42 της Aλουμίλ, οι 11 του Καζίνο, οι 9 συμβασιούχοι της Στέγης Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, είναι μόνο οι γνωστές απολύσεις του τελευταίου μήνα, την ίδια ώρα που καθημερινά μαγαζιά και μικροεπιχειρήσεις βάζουν λουκέτο ή διώχνουν προσωπικό. Τέλος ας βάλουμε στο λογαριασμό και τους εκατοντάδες απλήρωτους (για 2-3 ή και περισσότερους μήνες) σε πολλές επιχειρήσεις της πόλης.
Η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο ζοφερή από αυτό δείχνουν τα νούμερα. Ανέχεια και φτώχεια για όλο το λαό, που δέχεται την πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων ετών, εξευτελισμός και εξαθλίωση της νεολαίας, που καλείται να πληρώσει τις συνέπειες του νέου εργασιακού μεσαίωνα.
Η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν λύσει τα χέρια των αφεντικών, τα οποία έχουν επιδοθεί σε έναν άγριο πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους. Ο φόβος της απόλυσης είναι το πρώτο συστατικό της επιτυχίας γι αυτούς. Από εκεί και πέρα αμέτρητες ώρες εργασίας (συνήθως απλήρωτες), με ρυθμούς αφόρητης έντασης, με μεροκάματο εξευτελιστικό, χωρίς ένσημα, ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και παράλληλα καμιά προστασία του εργαζόμενου απέναντι στη βάρβαρη επίθεση. Σωματεία ανύπαρκτα και συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ- Εργατικά Κέντρα) που προτιμούν τις κουβεντούλες με τα αφεντικά, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.
Η παραπάνω κατάσταση θέτει από μόνη της το ερώτημα: Πως απαντάμε, εμείς οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι απλήρωτοι, στις νέες συνθήκες δουλείας; Θα επιτρέψουμε να συνεχίσουν να μας εκμεταλλεύονται με όλο και χειρότερους όρους;
Για μας, καταρχήν η απάντηση περνά μέσα από τη συλλογικότητα. Τη συνειδητοποίηση ότι, όπως η επίθεση χτυπά σε μαζική κλίμακα το λαό και τη νεολαία, έτσι και η απάντηση θα πρέπει να είναι συλλογική. Να βρίσκει ζωή μέσα από τη συζήτηση και την ανταλλαγή εμπειριών, να εκφράζεται με την αλληλεγγύη μας, να οργανώνει τα πρώτα βήματα των αντιστάσεών μας και να αναδεικνύει την υπόθεση του αγώνα με μαζικά και μαχητικά χαρακτηριστικά. Φυσικά γνωρίζουμε ότι δε θα είναι μια εύκολη διαδρομή, αλλά όμως είναι και η μοναδική που μπορεί να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΣΚΥΦΤΟΣ!!
Καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση
Την Τετάρτη 6/4/2011, 7:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης

2 σχόλια:

  1. Δεν είναι αργά να γίνει αντιληπτό ότι η επίθεση των τοκογλύφων στη Μεσόγειο οφείλεται στον ΤΡΟΜΟ τους για την επερχόμενη ηφαιστειογενή παγετώδη περίοδο.
    http://www.defencepoint.gr/images/stories/large/geloigrafia.jpg

    CONCLUSIONS
    We have carried out long-term forecasting of the evolution of global seismic, volcanic, tsunami and solar activity. The forecasting was based on identification of cyclicities and other regularities in the distribution of numbers of earthquakes, volcanic eruptions and tsunamis for past periods of time and use of the established regularities in the development patterns for future processes.
    All long-term forecasts for natural disasters have been made for the period between 2010 and 2016.
    http://www.geochange-report.org/index.php?option=com_content&view=article&id=89:possible-forecasts&catid=35:1st-report&Itemid=111

    More massive earthquakes and tsunami to come, says astrophysicist
    15 Mar 11 - "The massive Japan Earthquake and Tsunami were triggered by massive events on the Sun and there are more to come in the next two years," says astrophysicist Piers Corbyn.
    http://www.iceagenow.com/More_massive_earthquakes_and_tsunami_to_come_says_astrophysicist.htm

    "lower solar activity, occurrence of huge volcanic events and lower surface air temperature could be expected in the next decades".
    http://rebel.ig.cas.cz/activities/Rocenka93-4/charv.htm
    I. Charvatova, J. Strestik -
    Geophysical Institute of the Czech Academy of Sciences.

    Deputy Director of the Russian Academy of Sciences’ Institute of Geography Arcady Tishkov:
    Seismic and solar activity cycles may coincide, like they will in 2011 through 2015, when the volcanic and seismic activity cycle will reach its highest value.
    http://english.ruvr.ru/2011/03/12/47299635.html

    Η λύση απλή:
    ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ σε ΑΥΤΑΡΚΗ ημιορεινά χωριά, που δεν πλήττονται από τις πλημμύρες που φέρνουν οι ηφαιστειακοί χειμώνες.
    aftarkia.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή