Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 31/3 ΣΤΙΣ 18:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Η πρωτοβουλία αντίστασης Ξάνθης συμπαραστέκεται έμπρακτα στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και πραγματοποιεί παρέμβαση- μικροφωνική στο κέντρο της πόλης!



ΣΠΕΙΡΑΤΕ ΑΝΕΜΟΥΣ,
ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΘΥΕΛΛΕΣ..

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ


Το όργιο καταστολής στην Κερατέα συνεχίζεται. Την Τρίτη, 29/3/2011 και ενώ ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ συνεχίζεται, οι δυνάμεις καταστολής του κράτους, ως σύγχρονες δυνάμεις κατοχής εισβάλουν για μια ακόμη φορά στην πόλη της Κερατέας.
Δεκάδες πάνοπλες διμοιρίες ΜΑΤ, ομάδες ΔΙΑΣ και ελικόπτερα της αστυνομίας σφυροκοπούσαν για ώρες τους αγωνιστές κατοίκους με πλαστικές σφαίρες, αύρες νερού και όλων των ειδών τα χημικά.
Είναι πασιφανές πως το αστικό κράτος, ειδικότερα σε μια κρίσιμη περίοδο, δε θα αφήσει χωρίς βάρβαρη καταστολή καμία κοινωνική και λαϊκή διεκδίκηση.

Σύσσωμο το σύστημα, Κυβέρνηση, καναλάρχες και μεγαλοεργολάβοι βάλθηκαν να στείλουν τα σκουπίδια όλης της Αττικής στην περιοχή της Κερατέας, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του φυσικού και αρχαιολογικού πλούτου μιας ολόκληρης περιοχής, θυσιάζοντας τις ζωές των κατοίκων και των επόμενων γενιών. Μοναδικός σκοπός: το κέρδος και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργολάβων.

Αγώνες όπως αυτός των κατοίκων στην Κερατέα είναι νικηφόροι όταν οι πολίτες συσπειρώνονται και αντιστέκονται σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της ζωής τους. Αγώνες αποφασιστικοί, δυναμικοί και οργανωμένοι, όπως στη Λευκίμμη, στο Γραμματικό, στην Ηγουμενίτσα, στο Ελληνικό, στη Χαλκιδική και στην Κερατέα. Αγώνες που ενισχύονται από τη «συνδρομή» και την αλληλεγγύη που δείχνει σύσσωμη η κοινωνία μέσω φορέων, σωματείων, πολιτικών οργανώσεων, συλλόγων και πολιτών.

Είναι επιτακτική ανάγκη να σταθούμε στο πλευρό των κατοίκων της Κερατέας.
Ο αγώνας τους δεν είναι μόνο τοπικός, μα αντανακλά τις μάχες που πρέπει να δοθούν συνολικά κόντρα στην αστική πολιτική.


Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου