Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

1η ΜΑΗ


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Η 1η Μάη, αποτελεί μέρα μνήμης των αιματηρών αγώνων των εργατών, αγώνων που καθόρισαν κατακτήσεις και δικαιώματα για την εργατική τάξη και το λαό όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα, η 1η Μάη βρίσκει εργαζόμενους και άνεργους στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών.
Κυβέρνηση, ΔΝΤ και Ε.Ε. έχουν επιβάλει όρους μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις και στην καθημερινότητα. Προσπαθούν να μεταφέρουν την κρίση στις πλάτες του λαού πλασάροντας μια πλάνα λογική της εθνικής ενότητας και της ταξικής συνεργασίας.
Μέρα με τη μέρα γίνεται καταιγισμός ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα σα συνέχεια αυτών που ήδη έχουν εξαγγελθεί :
Ø      αλλεπάλληλες  μειώσεις μισθών και συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,
Ø      επέκταση και παγίωση της ελαστικής και μειωμένης εργασίας-ελευθερία εργοδοτικής ασυδοσίας,
Ø      απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας,
Ø      κλείσιμο επιχειρήσεων, μαγαζιών-χιλιάδες άνεργοι,
Ø      περαιτέρω υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση στην υγεία και στην παιδεία,
Ø      αυξήσεις σε Φ.Π.Α. και στις τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης.
Η ένταση της επίθεσης απέναντι στα δικαιώματα μας, στη εργασία, την υγεία, την παιδεία δείχνει ξεκάθαρα τον σκοπό τους: είναι ένας πόλεμος χωρίς τέλος. Οδηγεί στη φτώχια και την πείνα ολόκληρο το λαό, στον εξευτελισμό και την εξαθλίωση τη νεολαία που καλείται να πληρώσει τις συνέπειες του νέου εργασιακού μεσαίωνα.
Τα αδιέξοδα του συστήματος οδηγούν την κοινωνία σε έναν μαρασμό μέσα από τα «αναγκαία» μέτρα, με τις ευχές της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ. Έναν μαρασμό που μπορεί να ξεπεραστεί μόνο αν ο λαός, η εργατική τάξη και σύσσωμη η κοινωνία αντισταθεί και παλέψει μαζικά για την ανατροπή.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα ενός ολόκληρου αιώνα, που η 1η Μάη έρχεται να μας υπενθυμίσει. Κατακτήσεις και δικαιώματα που δεν αποκτήθηκαν σε συμβούλια γραφειοκρατών και μέσω συνδιαλλαγών με το κεφάλαιο, αλλά μέσα από ταξικούς αγώνες.
Ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε τη μάχη είναι ο αγώνας εργαζομένων και ανέργων, στο δρόμο, στα σωματεία, στη γειτονία. Ο εχθρός δεν είναι ανίκητος όσο και αν φαντάζει δυνατός. Τη δύναμη έχουν οι εργαζόμενοι, αυτοί που παράγουν και εργάζονται σκληρά για να κερδίζει το κεφάλαιο. Είναι οι ίδιοι που θα αγωνιστούν και θα κερδίσουν εργασία και αξιοπρεπή διαβίωση.
ΜΟΝΟ η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η αντίσταση και η μαχητικότητα μπορεί να δώσει διέξοδο στην οργή που ξεχειλίζει, να δώσει υλικές νίκες, να δώσει μια καλύτερη ζωή.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 1Η ΜΑΗ πορεία από το Εργατικό Κέντρο.
Προσυγκέντρωση 10 π.μ. στη Νομαρχία (πλατειά Διοικητηρίου)

Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης

*επόμενη συνέλευση της Πρωτοβουλίας αντίστασης, Τρίτη 3/5 στις 8 μ.μ στο αμφιθέατρο Προκατ στο Πολυτεχνείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου