Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Μαζική η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για απολύσεις, ανεργία, ελαστική εργασία!



Την Τετάρτη 6 Απρίλη στο εργατικό κέντρο Ξάνθης η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης πραγματοποίησε εκδήλωση-συζήτηση για την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις, τις απολύσεις, σε μια προσπάθεια να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας και να δώσουμε διέξοδο στην οργή μας. Μια εκδήλωση που προετοιμάστηκε για 2 εβδομάδες, τόσο με μαζική διακίνηση υλικού, όσο και με προσωπικές συζητήσεις των μελών της πρωτοβουλίας σε διάφορους χώρους εργασίας, μαγαζιά, επιχειρήσεις και εργοστάσια, σε χώρους συγκέντρωσης νεολαίας και ανέργων.
 Ίσως περισσότεροι από 80, κυρίως νέοι, άνεργοι, απολυμένοι, ελαστικά εργαζόμενοι παρακολούθησαν τη διαδικασία της εκδήλωσης. Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ήταν ιδιαίτερα ζωντανή, αφού παρατέθηκαν εμπειρίες και προβληματισμοί από τη κατάσταση σε πολλούς χώρους εργασίας της πόλης. Επίσης συμμετοχή και προβληματισμός  υπήρξε από απολυμένους και άνεργους.
Ήταν μια διαδικασία που μας εξέπληξε θετικά, όχι μόνο από τη συμμετοχή του κόσμου, αλλά και από τη διάθεση όλων όσων συμμετείχαν να προσπαθήσουμε από κοινού να βρούμε διεξόδους για την για την πάλη μας και τις αντιστάσεις. Η διαδικασία έκλεισε με νέο ραντεβού στη συνέλευση της πρωτοβουλίας την ερχόμενη Τρίτη στις 8:00 μμ στα προκάτ του πολυτεχνείου, ενώ προγραμματίστηκε  συγκέντρωση-πορεία την Πέμπτη 14/4 στις 7:00μμ στη Κεντρική Πλατεία

Κανένας μόνος και σκυφτός!

ΥΓ:  Είναι η πρώτη φορά που σβήνουμε πρόσωπα από φωτογραφίες. Ο λόγος προφανής, σε μια εκδήλωση για την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις, τις απολύσεις, η εργοδοτική τρομοκρατία καραδωκεί. Πόσο μάλλον στη παρούσα εκδήλωση όπου η συμμετοχή νέου κόσμου ήταν φανερή, όπως επίσης και η όρεξη για συνέχεια έκδηλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου