Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Συγκέντρωση-Πορεία ενάντια στις απολύσεις, την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις


ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…!

Όταν η ανεργία και οι απολύσεις γίνονται καθημερινό φαινόμενο, όταν η κατάργηση βασικών δικαιωμάτων μας γίνεται νόμος, όταν η εργοδοτική τρομοκρατία και ο φόβος για το αβέβαιο μέλλον μας χτυπά τη πόρτα επιτακτικά, όταν ο εργασιακός μεσαίωνας είναι ήδη εδώ, Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ

ΕΜΕΙΣ οι απολυμένοι που μας πέταξαν στο δρόμο της ανεργίας για το “καλό” της επιχείρησης, ξεχειλίζουμε από οργή.
ΕΜΕΙΣ οι άνεργοι που ψάχνουμε δουλειά στο χάος των λουκέτων, των περικοπών και των απολύσεων, ξεχειλίζουμε από οργή.
ΕΜΕΙΣ οι ελαστικά εργαζόμενοι που γίναμε λάστιχο μπροστά στις ορέξεις των αφεντικών, ξεχειλίζουμε από οργή.
ΕΜΕΙΣ  οι ανασφάλιστοι, οι ωρομίσθιοι, οι μαύροι εργαζόμενοι, οι μπλοκάκιδες, με τα μεροκάματα της εξαθλίωσης, ξεχειλίζουμε από οργή.
ΕΜΕΙΣ οι πτυχιούχοι με τα πτυχία μας κορνίζα, επίσης ξεχειλίζουμε από οργή.

ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ  ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ

Πειστήκαμε πλέον, ότι ο δρόμος που μας έχουν βάλει δεν έχει γυρισμό. Η βαρβαρότητα με την οποία εξαπολύουν επίθεση απέναντι στα δικαιώματα μας, στη εργασία, την υγεία, την παιδεία είναι πρωτόγνωρη και σίγουρα δεν θα έχει τελειωμό. Είμαστε πλέον σίγουροι πως ετοιμάζουν  τη φτώχια και τη πείνα για ολόκληρο το  λαό, τον εξευτελισμός και την εξαθλίωση για τη νεολαία που καλείται να πληρώσει τις συνέπειες του νέου εργασιακού μεσαίωνα. Τέλος η ωμή βία και η καταστολή είναι το “δωράκι” (του υπουργείου ΠΡΟΠΟ) για όποιον σκέφτεται να αντισταθεί, ενώ για τους υπόλοιπους, το άγχος, ο φόβος και η κατάθλιψη “διανέμεται δωρεάν” (κυρίως από τα δελτία των 8).

ΛΕΜΕ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ

Σε όλη αυτή τη κατάσταση που διαμορφώνουν ΕΜΕΙΣ λέμε να σηκώσουμε κεφάλι. Να βρούμε όλους αυτούς που βρίσκονται στην ίδια όχθη με εμάς, τους συναδέλφους μας που δέχονται την ίδια επίθεση. Να κουβεντιάσουμε, να ανταλλάξουμε  εμπειρίες και προβληματισμούς. ΕΙΜΑΣΤΕ σίγουροι πως αν δε τους βάλουμε ΕΜΕΙΣ  φρένο, δε θα σταματήσουν ποτέ. ΜΟΝΟ η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η αντίσταση και η μαχητικότητα μπορεί να δώσει διέξοδο στην οργή που ξεχειλίζει, να δώσει υλικές νίκες, να δώσει μια καλύτερη ζωή.
Ξέρουμε πως δεν είναι εύκολη υπόθεση να τα βάλεις με έναν εχθρό που φαντάζει ανίκητος. Χρειάζεται μαζικός, παρατεταμένος και ανυποχώρητος αγώνας, αλληλεγγύη και αυτό-οργάνωση.  ΕΜΕΙΣ κάναμε μια αρχή, όπως και χιλιάδες άλλοι σε ολόκληρη τη χώρα.
Μπορεί να δείχνει ότι μας τα έχουν πάρει όλα, όμως οι δρόμοι ακόμη μας ανήκουν.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ
  • ΤΡΙΤΗ 12/4 στις 20:00 πολυτεχνείο ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Πρωτοβουλίας Αντίστασης. Συζητάμε τη συνέχεια των κινήσεων μας ενάντια στις απολύσεις την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις.
 
  • ΠΕΜΠΤΗ 14/4 στις 19:00 Κεντρική Πλατεία ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
http://prwtovouliaantistasisxanthis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου