Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

15 IOYNH


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ



Οι δεκάδες χιλιάδες λαού που πλημμυρίζουν τις πλατείες όλης της χώρας, με γενική απαίτηση ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, έχουν ανοίξει ένα δρόμο νίκης, για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια. Και μόνο η μετατόπιση της ημερομηνίας ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από τις 15 στα τέλη Ιούνη είναι μια σαφής ένδειξη.
Αυτός ο δρόμος μπορεί και πρέπει να πλατύνει και να γεμίσει από τους απεργούς εργάτες, τους άνεργους, τους νεολαίους, τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ, που θα κατέβουν μαζικά στην απεργία της 15ης Ιούνη.
Είναι φανερό ότι ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι! Για τους 800 χιλιάδες άνεργους, τους άλλους τόσους ελαστικά απασχολούμενους, για τον κόσμο της φτώχιας, για τη νεολαία της ανασφάλειας, για τους εργαζόμενους, για όλο το λαό.
Η οργή ξεχειλίζει, η αγανάκτηση βγαίνει στους δρόμους. Για να αναμετρηθεί με ένα σύστημα σκληρό και αδυσώπητο, που δεν μπορεί να συντηρηθεί και να αναπαραχθεί, ειδικά στις σημερινές συνθήκες της κρίσης, παρά μόνο οδηγώντας το λαό στην εξαθλίωση.
ΕΕ, ΔΝΤ και Κυβέρνηση, όλες οι οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις του συστήματος εκβιάζουν και τρομοκρατούν, μας βομβαρδίζουν με νέα μέτρα. Επιβάλλουν νέους φόρους -ενώ μειώνουν τη φορολογία του κεφαλαίου-, ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια, ανύπαρκτους μισθούς, πετσοκομμένη σύνταξη, περισσότερη φτώχια. Ζητάνε τα πάντα, όλο τον κοινωνικό μας πλούτο. ΔΕΗ, ΟΤΕ, λιμάνια, αεροδρόμια…, βγαίνουν στο σφυρί για να χορτάσουν το στομάχι των «δανειστών».
Η αντιπαράθεση δεν είναι εύκολη, ο δρόμος είναι μακρύς. Όμως τα πρώτα βήματα ήδη έχουν γίνει.
Ο λαός γυρνά την πλάτη στους πολιτικούς εκπροσώπους του συστήματος, ξεπερνά τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Το ίδιο το σύστημα μας φέρνει ξανά σε μια θεμελιώδη ανάγκη.
Να χτίσουμε τη δική μας αλληλεγγύη και ενότητα. Τις δικές μας επιτροπές αγώνα. Στις πλατείες, στους δρόμους, στις γειτονιές και κυρίως στους χώρους δουλειάς και στα σωματεία. Να τραβήξουμε διαχωριστικές γραμμές με την αστική πολιτική, να αναδείξουμε την πολιτική της ταξικής πάλης και των λαϊκών αγώνων.
Το σύστημα μας φοβάται ενωμένους, γι αυτό προσπαθεί να μας διαχωρίσει σε πολιτικοποιημένους και απολίτικους, σε κομματικοποιημένους και ακομμάτιστους.
Δεν θέλουμε να είμαστε συμβουλάτορες του συστήματος. Θέλουμε να είμαστε μέρος μιας συνεχούς πορείας ακηδεμόνευτων λαϊκών αγώνων. Αγώνων με παρελθόν, παρόν και μέλλον. Θέλουμε να γίνει η αγανάκτηση οργανωμένο κίνημα αντίστασης ενάντια στην πολιτική του συστήματος και με στόχο την ανατροπή της.
ü     Μπορούμε να νικήσουμε
ü     Μπορούμε να ανατρέψουμε τα βάρβαρα μέτρα

Προσυγκέντρωση 10:00 π.μ. Νομαρχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου