Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες λαού βρίσκονται στους δρόμους και τις πλατείες απαιτώντας να παρθούν πίσω τα βάρβαρα μέτρα, η αστική τάξη και τα κόμματά της προσπαθούν με κάθε τρόπο να στείλουν τον λαό και τη νεολαία στη μέγγενη του νέου μνημονίου.
Πολλαπλοί δυσβάστακτοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, συνθέτουν το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» που επέβαλε η τρόικα, ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα κλαπούν από τον ελληνικό λαό, για να γεμίσουν τις τσέπες των αρπακτικών του μεγάλου κεφαλαίου.
Οι προσπάθειες για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», «τεχνοκρατών», μέχρι την κυβέρνηση σύσσωμου του ΠΑΣΟΚ, είναι μανούβρες για να στείλουν όλους όσους βγήκαν στους δρόμους του αγώνα, πίσω στην υποταγή και την αποδοχή του «μονόδρομου» της πολιτικής τους, για να μεταφέρουν ξανά το δίλημμα «μνημόνιο ή πτώχευση» στις πλάτες του λαού.
Όμως η οργή ξεχειλίζει, η αγανάκτηση βγαίνει στους δρόμους. Για να αναμετρηθεί με ένα σύστημα σκληρό και αδυσώπητο, που δε θα σταματήσει στο 1ο ή το 2ο Μνημόνιο. Αλλά θα απαιτεί ξανά και ξανά περισσότερη φτώχια, περισσότερους άνεργους, περισσότερη εξαθλίωση. Μέχρις ότου ο ίδιος ο λαός σταματήσει αυτόν τον κατήφορο!!
Η αντιπαράθεση δεν είναι εύκολη, ο δρόμος είναι μακρύς. Όμως τα πρώτα βήματα ήδη έχουν γίνει. Η απεργία στις 15 Ιούνη και οι δεκάδες χιλιάδες που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις, έδειξαν ότι μπορούμε να νικήσουμε! Η συνέχεια του απεργιακού αγώνα, η μάχη για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου, ο φραγμός στο «μεσοπρόθεσμο» της εξαθλίωσης αποτελούν το πραγματικό μονόδρομο για το λαό και τη νεολαία.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Στις 28-29 Ιούνη ημέρες γενικής απεργίας, πρέπει να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και να γεμίσουν οι πλατείες από φωνές αντίστασης. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να νικήσουμε. Να χτίσουμε τη δική μας αλληλεγγύη και ενότητα. Τις δικές μας επιτροπές αγώνα. Στις πλατείες, στους δρόμους, στις γειτονιές και κυρίως στους  χώρους  δουλειάς και  στα  σωματεία. Να τραβήξουμε διαχωριστικές γραμμές με την αστική πολιτική, να αναδείξουμε την πολιτική της ταξικής πάλης και των λαϊκών αγώνων.
Να γίνει η αγανάκτηση οργανωμένο κίνημα αντίστασης για να μη περάσει το νέο Μνημόνιο, για να Ανατραπούν τα βάρβαρα μέτρα.
Δευτέρα 27/6, 7:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, Συζητάμε για την απεργία 
                                                                                                                                                  
   Τρίτη     28/6, Απεργιακή πορεία, Προσυγκέντρωση 10:00 στη Νομαρχία
Τετάρτη 29/6, 11:00 π.μ. Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου