Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ


5 ΟΚΤΩΒΡΗ
Γιατί ο νέος μεσαίωνας είναι εδώ!!
Τα 1,5 εκατομμύρια ανέργων. Οι εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένες λαϊκές οικογένειες. Οι μισθοί των λίγων εκατοστάρικων ευρώ, που δεν είναι πλέον «προνόμιο» μόνο του ιδιωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα. Η ασυδοσία της εργοδοσίας. Η ελαστική εργασία. Οι αβάσταχτοι φόροι-χαράτσια παντού, στους μισθούς, στα σπίτια, στο πετρέλαιο, στα τρόφιμα…. Η απόλυτη ανασφάλεια στη δουλειά και το μεροκάματο, η αγωνία για το αύριο, για τη δυνατότητα να εξασφαλίζονται  τα στοιχειώδη, το φαγητό, η υγεία, το σχολείο των παιδιών.
Απεργούμε – διαδηλώνουμε – Αντιστεκόμαστε.
Όσο δύσκολο κι αν είναι, όσες θυσίες κι αν χρειάζονται. Γιατί δεν αντέχουμε άλλο. Γιατί το ξέρουμε πλέον: Το κόστος της αδράνειας και της ανεμπιστοσύνης στις δυνάμεις μας, όλα αυτά που μας κληροδότησαν δεκαετίες ήττας του λαϊκού κινήματος –κόστος, που μετριέται ήδη με εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους, ληστεία μισθών, διάλυση υγείας-παιδείας, αφαίρεση κάθε κοινωνικού δικαιώματος- είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της απεργίας και του αγώνα.
Γιατί γνωρίζουμε ότι αυτός ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Ξέρουμε ότι «οι προστάτες μας» κάθε φορά που «σώζουν» την Ελλάδα –και το κάνουν συχνά- κλέβουν δεκάδες δισεκατομμύρια από τον πλούτο που παράγει συνεχώς ο λαός. Ξέρουμε ότι δεν υπάρχει «φως στο τούνελ». Όχι επειδή τα μέτρα είναι «αναποτελεσματικά», αλλά ακριβώς επειδή είναι απολύτως αποτελεσματικά γι αυτό που πραγματικά επιδιώκουν «δανειστές μας», η ΕΕ και το ΔΝΤ, οι τράπεζες και όλοι οι άρχοντες του πλούτου. Δηλαδή την εξαθλίωση, διάλυση και υποταγή του λαού και της νεολαίας. Για να μπορέσουν να ξεπεράσουν την κρίση τους, να μπορούν να εκδηλώνουν τον ανταγωνισμό τους ανενόχλητοι, να συνεχίσουν να κυριαρχούν.
Γιατί γνωρίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση, αλλά και η ομογάλακτή της «αντιπολίτευση»  (ΝΔ. ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ),  δεν θα σταματήσει να παίρνει με ζήλο αλλά και υποτακτικότητα και με ρυθμούς καταιγίδας το ένα μετά το άλλο τα πιο αντιλαϊκά μέτρα.
Απεργούμε - διαδηλώνουμε – Αντιστεκόμαστε.
Στήνουμε τα δικά μας όργανα πάλης.  Τα ενεργά, ταξικά σωματεία,  τις επιτροπές και πρωτοβουλίες σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στις πόλεις. Γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και πρώτα απ’ όλα στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Γιατί βλέπουμε να κηρύσσουν απεργίες «για τα μάτια του κόσμου», που δε φέρνουν αποτέλεσμα, που δεν κλιμακώνονται, που δεν τις προσδίδουν προοπτική νίκης.
Απεργούμε - διαδηλώνουμε – Αντιστεκόμαστε.
Γιατί η υποταγή στο μοιραίο και η αποδοχή της υπάρχουσας κατάστασης μας οδηγεί στο νέο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Γιατί δεν έχουμε άλλη διέξοδο. Γιατί αυτός, είναι ο μόνος δρόμος που μας οδηγεί στο να κερδίσουμε τη ζωή και το μέλλον μας.

Προσυγκέντρωση 10 π.μ. έξω από τη Νομαρχία


τηλ. επικοιν. 6937683076, 6972872216, 6944788029

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου