Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ξάνθη: «Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού»



Ξάνθη:  «Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού»


Όπως σε ολόκληρη την χώρα, έτσι και στη Ξάνθη ο λαός μετέτρεψε τις εθιμοτυπικές παρελάσεις σε λαϊκές μαχητικές διαδηλώσεις ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης και των φίλων της (ΝΔ,ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ), όπως επίσης και των ξένων αφεντάδων τους (ΕΕ,ΔΝΤ)

                Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται  η αστείρευτη δύναμη που κρύβουν οι χιλιάδες του λαού , οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μαθητές, οι φοιτητές που εξοργίζονται από τα συνεχόμενα μέτρα που μας στέλνουν στο μεσαίωνα.

                Η σημερινή διαδήλωση ήταν συνέχεια των αγωνιστικών διαδικασιών της απεργίας 19-20/10. Καλέστηκε και αποφασίστηκε μέσα από τη λαϊκή συνέλευση (κοντά 700 εργαζόμενοι) της Τετάρτης 19/10 μετά τη μεγαλειώδη απεργιακή διαδήλωση.
                Το ραντεβού ήταν στις 11 στη Νομαρχία. Περίπου 150 διαδηλωτές, κυρίως εκπαιδευτικοί, αλλά και άλλοι εργαζόμενοι, όπως και αρκετοί φοιτητές πορευτήκαμε συγκροτημένα προς την Πλατεία ελευθερίας απέναντι από του “επίσημους”. Εκεί ήδη από την αρχή μας περίμεναν 2 διμοιρίες ΟΠΚΕ-ΜΑΤ και αρκετοί ΔΙΑΣ. Προσπάθησαν  να μην μας επιστρέψουν να βρισκόμαστε μπροστά στο δρόμο που περνά η παρέλαση. Άδικος ο κόπος τους.
“Η τρομοκρατία δε μας σταματά”, “εμπρός λαέ εξέγερση παντού”, “Δε θα σταματήσουνε αν δε τους σταματήσεις ” ακούγονταν δυνατά από τους διαδηλωτές οι οποίοι όλο και πλήθυναν. Πολλά σχολεία που περνούσαν από μπροστά γυρνούσαν τα κεφάλια στους επίσημους. Το πιο ελπιδοφόρο είναι πως οι μαθητές τριών σχολίων σταμάτησαν την παρέλαση απέναντι από τους επίσημους και ενώθηκαν με τα μπλοκ των διαδηλωτών (γεγονός το οποίο έγινε αυθόρμητα από τους ίδιους τους μαθητές).
Στη συνέχεια οι δυνάμει καταστολής θέλησαν να σταματήσουν τη μαζικοποίηση της διαδήλωσης. Κάπου εκεί οι διαδηλωτές αντιστάθηκαν έμπρακτα απαιτώντας να γίνει πορεία στους δρόμους της πόλης. Σπάζοντας τον κλοιό της αστυνομίας η πορεία πραγματοποιήθηκε μαζικότατη μέσα στα χειροκροτήματα και τα συνθήματα όσων βρίσκονταν στου δρόμους.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου