Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ -ΑΠΕΡΓΙΕΣ -ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ- ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ


Τα μέτρα τους μας έχουν ήδη παραλύσει. Δεν αντέχουμε άλλο και μας έχει γίνει πλέον βίωμα. Η συνέχεια αναμένεται πιο βάρβαρη από ποτέ. Απολύσεις-εφεδρείες-περικοπές μισθών και συντάξεων-κατάργηση συλλογικών συμβάσεων-φορολογικές επιβαρύνσεις-χαράτσια.
            Ο λαός όμως αντιστέκεται. Δείχνει πως δε θα επιτρέψει αμαχητί το τσάκισμα της ζωής του. Η κήρυξη της 48ωρης γενικής απεργίας, την Τετάρτη 19/10 και την Πέμπτη 20/10 (στην οποία εξαναγκάστηκαν να προχωρήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ), άνοιξε το δρόμο για να εκφραστεί με συλλογικό τρόπο το ποτάμι της οργής. Δεκάδες καταλήψεις δημόσιων φορέων από τους ίδιους τους εργαζόμενους είναι σε εξέλιξη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Καθηγητές και δάσκαλοι κηρύττουν 48 απεργία 19-20/10. Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στις μεταφορές, τις τράπεζες, τη δημόσια τηλεόραση και τα ΜΜΕ, σε πολλά νοσοκομεία, ιδιοκτήτες ταξί, λιμενεργάτες, δικηγόροι, τελωνιακοί, εφοριακοί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, συζητούν και αποφασίζουν να βγουν στους δρόμους. Η κατάληψη της ΔΕΗ στην Αθήνα έδωσε νέες ελπίδες στη μάχη για να μη πληρωθεί το χαράτσι. Ενώ οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τα υπουργία με συνεχόμενους αποκλεισμούς και καταλήψεις δίνουν έντονο τόνο οργής απέναντι στους κρατούντες.
Το ενθαρρυντικό και αισιόδοξο της περιόδου είναι ότι οι εργαζόμενοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι μόνο αν πάρουν τον αγώνα στα δικά τους χέρια υπάρχει προοπτική για νίκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εργαζόμενοι στις μεταφορές στην Αθήνα (με συνέλευση 2.000), αλλά και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Παιδείας. Κάνουν στη άκρη τους μεγαλοσυνδικαλιστές, συζητούν στα ίσα και αποφασίζουν οι ίδιοι για τις ζωές τους. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ. Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Ομοσπονδίες-Εργατικά Κέντρα ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να εκφράσουν την ανάγκη μας για αγώνα. Βάζουν απεργίες για το έθιμο και μας στέλνουν στο ξεπούλημα και την ήττα πριν καν αρχίσουμε την μάχη. Ξέρουν καλά τη δουλειά τους αλώστε και το αποδεικνύουν χρόνια τώρα με τη στάση τους. 
Μόνο με τις δικές μας δυνάμεις, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι μετανάστες, ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορούμε να βρούμε την ελπίδα. ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  
Απεργιακές ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 και ΠΕΜΠΤΗ 20/10, 10:00 π.μ.
Έξω από τη ΝΟΜΑΡΧΙΑ
Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης
τηλ. επικοιν. 6937683076, 6972872216, 6944788029

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου