Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ! ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ 23/2, 5:00 μμ πλ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 
 
H υποταγμένη σε ΕΕ-ΔΝΤ συγκυβέρνηση Παπαδήμου πανηγυρίζει την «επιτυχία» της για τη νέα δανειακή σύμβαση και το «κούρεμα» του χρέους. Για την εξαθλίωση που οδηγούν το λαό και το ξεπούλημα της χώρας. Για τους επόπτες που θα καθίσουν μόνιμα στο σβέρκο και τους ειδικούς λογαριασμούς όπου θα πηγαίνει απ’ ευθείας ο μόχθος του λαού για να καταλήξει στις τσέπες των «δανειστών». Και παράλληλα βιάζονται να ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους στη Βουλή. Για να διαλύσουν τις συντάξεις και τους μισθούς, να πετάξουν χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο, να καταργήσουν ότι απέμεινε από δικαιώματα.
Πανηγυρίζουν οι ντόπιοι και ξένοι αφεντάδες και παράλληλα δείχνουν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την επίθεση μέχρι τέλους, με τους ίδιους στόχους. Γεμάτες τσέπες για τα αφεντικά και το κεφάλαιο, πείνα και εξαθλίωση για το λαό.
Καμία αυταπάτη λοιπόν για τις επόμενες κινήσεις τους. Όποιες “λύσεις” και αν μαγειρεύει το σάπιο σύστημα και το πολιτικό προσωπικό του, το βέβαιο είναι πως οδηγούνται σε ακόμη πιο αντιδραστικές πολιτικές επιλογές.
Ο μόνος που μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια του είναι ο λαός και η νεολαία. Ένα χρόνο τώρα, από τις πλατείες και τις απεργίες του Ιούνη, τις απεργίες και διαδηλώσεις του Οκτώβρη, και τους τωρινούς απεργιακούς αγώνες, συσσωρεύεται πολιτική εμπειρία. Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που βγήκαν μαζικά στους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα, αντιμετωπίζοντας τους τόνους των χημικών, το ξύλο, η λάσπη των ΜΜΕ και την προβοκάτσια, έδωσαν στο απεργιακό 3ήμερο τόνο σκληρής και αποφασιστικής μάχης απέναντι στο κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο.
Η μάχη για τα χαράτσια και οι πολυήμερες απεργίες στον ιδιωτικό τομέα (Χαλυβουργία, Χατζής και άλλα) βάζουν ένα νέο αλλά συγχρόνως και πολύ καθοριστικό στοιχείο στο μέτρημα. Τη διάρκεια των μαχών. Δε φτάνει μια απεργία, μια διαδήλωση, ένα ξέσπασμα για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Οι απεργιακοί αγώνες πρέπει να είναι παρατεταμένοι, να κάνουν στη μπάντα τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές που ρίχνουν πιστολιές στον αέρα με τις 24ωρες απεργίες και μετά στέλνουν τον κόσμο σπίτι του. Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων.
Στους χώρους δουλείας, στις γειτονιές, σε σχολεία και σχολές να θέσουμε το ζήτημα του αγώνα διαρκείας. Με απεργίας, καταλήψεις και διαδηλώσεις μπορούμε να νικήσουμε. Ο δρόμος της πολιτικοποίησης και της διάρκειας του αγώνα, πρέπει να κερδίζει έδαφος γιατί είναι μονόδρομος.
Να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά, πιο οργανωμένα, πιο μαχητικά, γιατί τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται. Γιατί δε θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσουμε.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΕΚ-ΟΕΕ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΕΜΠΤΗ 23/2, 5:00 μμ πλ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου