Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


ΟΛΟΙ/ΕΣ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η σφοδρότατη επίθεση που γίνεται σε βάρος της κοινωνίας και των λαϊκών τάξεων , σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. με εντολοδόχο την Κυβέρνηση και ουραγούς τη ΝΔ ,  τη Μπακογιάννη και το ΛΑΟΣ έχει ξεπεράσει τα όρια της φαντασίας και της υπομονής. Προοιωνίζουν ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα! Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής κάνουν την πιο χυδαία επίθεση στο ζωτικότερο κομμάτι μιας κοινωνίας, στην εκπαίδευση.

Κάθε βαθμίδα και τομέας της  πλήττονται ανεπανόρθωτα! Όλα τα μοιραία κενά που αφέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια εξαιτίας της υποβάθμισης της παιδείας  καλούνται, δήθεν, να καλυφθούν με μέτρα φθηνά, επιπόλαια, αντιεκπαιδευτικά και αντιπαιδαγωγικά.  Μέτρα που ουσιαστικά προάγουν την ευκαιριακή μάθηση, την άγνοια, την προχειρότητα. Αντικαθιστούν τα βιβλία και τη σημασία τους με φωτοτυπίες και cd για φθηνή μάθηση, φθηνό νόημα και φθηνούς αναλώσιμους ανθρώπους.

Έχουν μετατρέψει τα παιδιά σε στρατιωτάκια που πρέπει από πολύ μικρά να αντεπεξέλθουν σε ένα πρόγραμμα βαρύ και χωρίς μέτρο. Κάνουν φιλότιμες, αναμφισβήτητα, προσπάθειες να αναδιαρθρώσουν πλήρως τη ζωή των νέων σε κάθε εφικτό επίπεδο! 
Καλούν τον κάθε γονέα  να επωμιστεί ένα ακόμη βάρος, την αγορά των βιβλίων επιπρόσθετα από το μεγάλο κόστος της εκπαίδευσης μα και της παράλογης φορομπιξίας!

Με τις συγχωνεύσεις των σχολείων, τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού προχωράνε στο στόχο τους. Συνωστισμένες αίθουσες, ελλιπείς εκπαιδευτικοί, ελλείψεις σε βασικά υλικά, μειώσεις μισθών, άνεργοι εκπαιδευτικοί με τις «λίστες αναμονής» να αυξάνονται δραματικά.

Στην Γ’ βάθμια εκπαίδευση , τα συγγράμματα αποτελούν παρελθόν, το προσωπικό σε ΑΕΙ ΤΕΙ θα μειωθεί δραματικά, οι περικοπές είναι τεράστιες και ο στόχος είναι ένα πανεπιστήμιο που να λειτουργεί εναρμονισμένο πλήρως με τις επιταγές του κεφαλαίου,  πτυχία χωρίς καμιά αξία παρά την εξυπηρέτηση εργοδοτικών συμφερόντων , αντιδημοκρατική δομή των ιδρυμάτων χωρία άσυλο, χωρίς συνδικαλισμό και διεκδίκηση.
Όπως είχε γράψει και ο Μ Πλωρίτης «Χωρίς την ελευθερία η γνώση γίνεται όργανο καταπίεσης, η αλήθεια διαστρέφεται σε απάτη, η αρετή καταντά ασεβής υποκρισία».

Το έργο τους όμως δε μπορεί να ολοκληρωθεί έτσι απλά και εύκολα. Σύσσωμη η κοινωνία πρέπει να δείξει το ανάστημά της κόντρα στα μέτρα. Ήδη οι εκπαιδευτικοί έχουν προκηρύξει απεργία για τις 22/9, μαθητές και γονείς αντιδρούν στις αλλαγές. Η κα Διαμαντοπούλου ,που απροκάλυπτα πήγε σε σχολείο συνοδεία μπράβων και ακροδεξιών του ΛΑΟΣ, πήρε μια γεύση από τις διαθέσεις γονέων και μαθητών. Τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ ήδη βρίσκονται σε αναβρασμό με   καταλήψεις  και κινητοποιήσεις. Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα είναι και αυτά κομμάτι της μνημονιακής πολιτικής.  Η συνολικότερη επίθεση στον κόσμο της εργασίας, στις λαϊκές οικογένειες ,στη νεολαία διασφαλίζει την αντίδραση, τον ξεσηκωμό, το σπάσιμο των αλυσίδων!

-Οι γονείς οφείλουν να αρνηθούν να αγοράσουν τα βιβλία, οφείλουν να αντισταθούν στην αφαίμαξή τους, οφείλουν να διεκδικήσουν μαζί με τα παιδιά τους όσα μας ανήκουν.
-Δε δεχόμαστε την τρομοκρατία τους, δε πληρώνουμε αυτά που δε χρωστάμε!
-Αντιστεκόμαστε στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης, στον εργασιακό μεσαίωνα, στο βάρβαρο μέλλον που μας στρώνουν.

Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν παιδεία, γιατί αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει.

Μια γροθιά, οργανωνόμαστε σε χώρους δουλειάς και σωματεία, σε γειτονιές, στις πλατείες, στους δρόμους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου