Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ – ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ


ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ
Στέλνουν στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες νέους, στην απόλυτη φτώχια τις λαϊκές οικογένειες. Καταργούν τη δωρεάν υγεία και εκπαίδευση.
Διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, κάνουν το μισθό στον ιδιωτικό τομέα λίγα κατοστάρικα, δίνουν το ελεύθερο στην εργοδοσία να αλωνίζει, να απολύει, να κλέβει μεροκάματα και ένσημα, να τρομοκρατεί.
Τώρα οδηγούν και τους δημόσιους υπάλληλους στην ίδια κατάσταση. Πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, προχωρούν σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις.
Πλέον δε δουλεύουμε για να ζήσουμε, δουλεύουμε για να τους πληρώνουμε!! Με τα νέα όμως χαράτσια, ούτε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε. «Εισφορά αλληλεγγύης» (στους τοκογλύφους), «τέλος επιτηδεύματος», «τέλος ακινήτων», φόρος στο πετρέλαιο, ΦΠΑ ….
Μια άγρια επιδρομή της κυβέρνησης, που επιβάλλεται από την Τρόικα και στηρίζεται από ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, μια συνεχής μεταφορά πλούτου από τη ληστεία του λαού προς τους τοκογλύφους δανειστές, τις τράπεζες, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο.
Να τους γυρίσουμε πίσω τα χαράτσια!! Δε χρωστάμε τίποτα και σε κανένα.
Να ανατρέψουμε την πολιτική του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, την πολιτική Κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ, την πολιτική της φτώχιας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης.
Οι πιέσεις της ΕΕ, οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ και του ΔΝΤ, οι απαιτήσεις της «αγοράς», οι «τηλεδιασκέψεις» και οι απειλές του Βενιζέλου, η παραπληροφόρηση των Αλαφούζων και των Πρετεντέριδων, η προσπάθεια -εν ολίγοις- για την διάσωση των κερδών και του συστήματός τους, πέφτουν πλέον στο κενό. Ο λαός δεν έχει τίποτα άλλο να χάσει!!
Τον περασμένο Ιούνη μέσα από τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις πλατείες δείξαμε ότι μπορούμε να τους σταματήσουμε. Η νεολαία που ξεσηκώνεται για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση δίνει ελπιδοφόρα μηνύματα.
Να αντισταθούμε!! Αυτή η καταιγίδα μέτρων δεν θα σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε εμείς.
Δεν αναθέτουμε σε κανέναν τον αγώνα μας. Οργανωνόμαστε, μέσα από σωματεία και συλλόγους ξεπερνώντας τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες, με συνελεύσεις και συγκεντρώσεις, μέσα από πρωτοβουλίες σε γειτονιές και πόλεις, επιλέγουμε τους τρόπους που θα αρνηθούμε τα χαράτσια τους, που θα ενισχύσουμε τους συλλογικούς μας αγώνες, την αλληλεγγύη μας, τις αντιστάσεις μας. Καλούμε σε
  • Ανοιχτή Συνέλευση – Συζήτηση
  • Κυριακή 25/9/2011, 7:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου