Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Συνελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας , μαθητής .............


“Συνελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας , μαθητής  που είχε στην κατοχή του μικροποσότητα βιβλίων. Tο θέμα ερευνάται από την εισαγγελική αρχή, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό και εκτεταμένη έρευνα για τον τρόπο που ο δράστης προμηθεύτηκε το βιβλίο…”  (κυκλοφορεί ως ανέκδοτο)

Η μη έγκαιρη εκτύπωση των σχολικών βιβλίων, δεν είναι ένα τεχνικό πρόβλημα, όπως θέλει να το παρουσιάσει το Υπουργείο. Αφετηρία του είναι η περσινή κατάργηση του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων και η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών -Εκδόσεων  «Διόφαντος» το οποίο «Υποκαθιστά πλήρως τον καταργούμενο ΟΕΔΒ. ¨Έτσι τίθενται οι βάσεις για τη μετάβαση στην παραγωγή του βιβλίου του μέλλοντος μας, σε έντυπη αλλά και ψηφιακή μορφή…» Αυτά αποφάσιζε  από πέρυσι το Υπουργείο ετοιμάζοντας την κατάργηση των δωρεάν βιβλίων που είναι από τα τελευταία βασικά στοιχεία που απέμειναν σε ότι ονομάζεται Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.

Τώρα το Υπουργείο με εγκύκλιό του (1/9/2011), εκβιάζει μαθητές, γονείς  και εκπαιδευτικούς να αποδεχθούν τα DVD και τις φωτοτυπίες!  Όμως κανένας άνθρωπος και ιδιαίτερα μαθητής δεν μπορεί να μελετήσει βιβλίο σε υπολογιστές, ούτε έχουμε όλοι υπολογιστή! Επιπλέον μετά τη δραστική μείωση (κατά 65%) των κονδυλίων των σχολικών επιτροπών, αυτές δεν μπορούν να καλύψουν τα βασικά λειτουργικά έξοδα: πετρέλαιο, είδη υγιεινής, φωτοτυπίες (5.000 ευρώ για 6θέσιο σχολείο), ΔΕΗ κ.α.
T
Αυτή η επιχείρηση της ντε φάκτο κατάργησης δωρεάν βιβλίων και θέρμανσης είναι ένα ακόμα βήμα της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα, είναι τμήμα της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης,  τρόικας και τραπεζιτών.

Κανένας γονιός άμεσα ή έμμεσα (μέσω της συνδρομής στο σύλλογο γονέων) δεν πρέπει να υποκύψει στον εκβιασμό και να δώσει χρήματα για τα παραπάνω, βάζοντας ταφόπλακα στη συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση του κράτους για δωρεάν παιδεία.
ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ  ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ-ΜΕΛΗ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου