Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ – ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


Με το πιστόλι στο κρόταφο βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Το φάσμα της φτώχειας και της πείνας απλώνεται ραγδαία. Οι ουρές της ανεργίας επεκτείνονται. Κάτω από τις προσταγές της Τρόικα η κυβέρνηση και οι υπόλοιποι του αστικού σιναφιού έχουν βαλθεί να λεηλατήσουν ό, τι μας έχει απομείνει: μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα.
Με το πιστόλι στο κρόταφο βρίσκεται αυτές τις μέρες όλος ο λαός και από μια άλλη πλευρά. Αυτή του ωμού εκβιασμού μπροστά στις καταιγιστικές τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Θέλουν να μας πείσουν ότι πρέπει να αγωνιούμε αν θα’ χουμε και πότε κυβέρνηση –εθνικής ευθύνης ή μεταβατική- αν θα κάνουμε δημοψήφισμα ή εκλογές. Αν θα μας στείλουν δηλαδή στο γκρεμό ετούτοι ή οι άλλοι, μ’ αυτόν ή τον άλλο τρόπο.
Γιατί περί αυτού πρόκειται. Αυτό διερευνούν Παπανδρέου, Σαμαράς, όλοι οι φανεροί και αφανείς παράγοντες αυτού του συστήματος τις τελευταίες μέρες. Πιστοί στις επιταγές της Τρόικα και των ισχυρών της ΕΕ, όπως στάλθηκαν από τις Κάννες, και έντρομοι μπροστά στο ογκούμενο λαϊκό κίνημα, όπως εκφράστηκε στη 48ωρη απεργία και στις 28 Οκτώβρη, αναζητούν τις πολιτικές λύσεις που θα τους επιτρέψουν να κάμψουν και να υποτάξουν το λαό. Εκείνες τις λύσεις που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν και να βαθύνουν τη βάρβαρη πολιτική τους.

Αυτή την πολιτική που έχει οδηγήσει ήδη σε χρεοκοπία μεγάλα κομμάτια του λαού. Με τα απανωτά μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο και τους νόμους τους, είδαμε το εισόδημά μας να λεηλατείται, τις απολύσεις να τσακίζουν κόκαλα, τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις συμβάσεις να καταργούνται. Και σήμερα, σ’ ένα αποκορύφωμα της βάρβαρης πολιτικής τους (που σίγουρα δε θα είναι και το τελευταίο), μετά τα χαράτσια «αλληλεγγύης» έρχονται και τα χαράτσια της ΔΕΗ για να μας αποτελειώσουν. Με όρους ωμού εκβιασμού και με την απειλή της άμεσης διακοπής του ρεύματος, χιλιάδες νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ για το χαράτσι, τη στιγμή που χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν καν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ!

Δε θα το ανεχτούμε! Δε θα υποκύψουμε σε αυτό τον εκβιασμό!
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ.
Δε θα νομιμοποιήσουμε τη ληστρική τους πολιτική που μας οδηγεί στην εξόντωση.

ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!
Συλλογικά και αποφασιστικά! Με όπλο την αλληλεγγύη!
Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, θα οργανώσουμε την πάλη μας, φτιάχνοντας επιτροπές αγώνα, ανοιχτές σε όλους, με κάλεσμα προς όλους, θα οργανωθούμε στους χώρους δουλειάς για να αναζωογονηθούν τα σωματεία σε σωματεία βάσης!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.
Δε θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, καμιά οικογένεια χωρίς θέρμανση, κανένας συνάνθρωπός μας πεινασμένος, κανένας μόνος του!
Εκεί που αυτοί σπέρνουν την απελπισία, τη μοιρολατρία και την απογοήτευση, εμείς θα σπείρουμε την ελπίδα και τη διάθεση για αγώνα και διεκδίκηση.

ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ!
Και μόνο έτσι θα βάλουμε τις βάσεις για να ξανακατακήσουμε όσα μας κλέβουν: τις δουλείες, τους μισθούς μας, το δικαίωμά μας σε δωρεάν μόρφωση, περίθαλψη και ασφάλιση, το δικαίωμα στη συλλογική διεκδίκηση.
Κανείς δε μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο του σωτήρα, δε πρέπει να αναθέσουμε σε κανέναν το ρόλο του προστάτη! Διεκδικούμε και παλεύουμε όλοι!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
τηλ. επικοιν. 6937683076, 6972872216, 6944788029

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου