Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ – ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


Με το πιστόλι στο κρόταφο βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Το φάσμα της φτώχειας και της πείνας απλώνεται ραγδαία. Οι ουρές της ανεργίας επεκτείνονται. Τα Μνημόνια, το Μεσοπρόθεσμο και τόσοι άλλοι νόμοι που πέρασε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, έκαναν τη ζωή μας αβίωτη.
Και τώρα, ήρθε η ώρα να μπουν στο παιχνίδι και άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις. Ήρθε η ώρα μιας «νέας κυβέρνησης της Τρόικας», μέσα από τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (και όποιων άλλων πρόθυμων δυνάμεων). Για να αντιμετωπιστεί η ορμητική είσοδος του λαού στο προσκήνιο, όπως εκφράστηκε μαζικά στη 48ωρη απεργία και στις 28 Οκτώβρη. Για να υλοποιηθούν με ακόμη μεγαλύτερη βαρβαρότητα οι επιταγές της Τρόικας και του κεφαλαίου.
Για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική που έχει οδηγήσει ήδη σε χρεοκοπία μεγάλα κομμάτια του λαού. Με το εισόδημά να λεηλατείται, τις απολύσεις να τσακίζουν κόκαλα, τα εργασιακά δικαιώματα και τις συμβάσεις να καταργούνται. Την πολιτική της φοροεπιδρομής και των χαρατσιών. Του λεγόμενου «τέλους αλληλεγγύης» και του πρόσφατου (που σίγουρα δε θα είναι το τελευταίο) χαρατσιού της ΔΕΗ, του νέου κεφαλικού φόρου.
Με όρους ωμού εκβιασμού και με την απειλή της άμεσης διακοπής του ρεύματος, χιλιάδες νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ για το χαράτσι, τη στιγμή που χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν καν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ! Κινδυνεύουν να βρεθούν έτσι καταχείμωνα χωρίς ρεύμα και άρα χωρίς θέρμανση και χωρίς τροφή.
Δε θα το ανεχτούμε! Δε θα υποκύψουμε σε αυτό τον εκβιασμό!
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ.
Δε θα νομιμοποιήσουμε τη ληστρική τους πολιτική που μας οδηγεί στην εξόντωση.
ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!
Συλλογικά και αποφασιστικά! Με όπλο την αλληλεγγύη!
Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, θα οργανώσουμε την πάλη μας, φτιάχνοντας επιτροπές αγώνα, ανοιχτές σε όλους, με κάλεσμα προς όλους, θα οργανωθούμε στους χώρους δουλειάς για να αναζωογονηθούν τα σωματεία σε σωματεία βάσης!
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.
Δε θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, καμιά οικογένεια χωρίς θέρμανση, κανένας συνάνθρωπός μας πεινασμένος, κανένας μόνος του!
Εκεί που αυτοί σπέρνουν την απελπισία, τη μοιρολατρία και την απογοήτευση, εμείς θα σπείρουμε την ελπίδα και τη διάθεση για αγώνα και διεκδίκηση.
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ!
Και μόνο έτσι θα βάλουμε τις βάσεις για να ξανακατακήσουμε όσα μας κλέβουν: τις δουλείες, τους μισθούς μας, το δικαίωμά μας σε δωρεάν μόρφωση, περίθαλψη και ασφάλιση, το δικαίωμα στη συλλογική διεκδίκηση. Κανείς δε μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο του σωτήρα, δε πρέπει να αναθέσουμε σε κανέναν το ρόλο του προστάτη! Διεκδικούμε και παλεύουμε όλοι!
Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο συνεννόησης και αλληλεγγύης. Ανταλλάσσοντας τηλέφωνα, οργανώνοντας ομάδες που θα αποτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια διακοπής του ρεύματος.
Καλούμε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ να συνεργαστούν με επιτροπές-πρωτοβουλίες-συλλογηκότητες για έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με τις κινήσεις των συνεργείων διακοπής.
Καλούμε σε:
ü  Ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης
Τρίτη 7:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΟΡΦΕΑΣ
ü  Ανοιχτή σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων (ΑΔΕΔΥ).
Τετάρτη 5:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
τηλ. επικοιν. 6937683076, 6972872216, 6944788029

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου