Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκε στις  21/11  από τη  Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, για τα χαράτσια και την αδυναμία μεγάλου αριθμού πολιτών να τα πληρώσουν.
Έγινε ξεκάθαρο από τη πλευρά μας, πως η πολιτική της εξαθλίωσης που προωθούν οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) κάτω από τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, έχουν γονατίσει το λαό και τη νεολαία. Τα συνεχόμενα μνημόνια, τα μέτρα φτώχειας και η τεράστια ανεργία, με αιχμή του δόρατος αυτή τη περίοδο τα απανωτά χαράτσια, δεν αφήνουν άλλο περιθώριο, παρά μόνο την άρνηση πληρωμής και την αντίσταση συνολικά στις πολιτικές που προωθούνται. Δεν υπάρχει άλλο δρόμος, γιατί δε θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσουμε εμείς.
Η παρέμβαση μας στο Δημοτικό συμβούλιο κρίνεται αρκετά θετική καταρχήν λόγω της συμμετοχής περίπου 50 πολιτών οι οποίοι είτε δε θέλουν, είτε δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι. Αποτελεί κομμάτι μιας σειράς δράσεων που έχουν προγραμματιστεί μέσα από ανοιχτές μαζικές συνελεύσεις της πρωτοβουλίας αντίστασης.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι τοπικοί άρχοντες, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να εκφράσουν την οργή του κόσμου.  Άλλωστε και οι ίδιοι προέρχονται και στηρίζονται από αυτούς που περνούν μέτρα με το τσουβάλι. Ούτε θέλουμε , ούτε προσπαθούμε να ζητήσουμε ελεημοσύνη.
Μόνο μέσα από τη συνέχιση του αγώνα από το κόσμο της εργασίας και της ανεργίας που αδυνατεί να πληρώσει τα χαράτσια μπορούμε να βρούμε ελπίδα και υλικές νίκες. Μέσα στις γειτονιές, στα σπίτια, στα καφενεία και τα αμφιθέατρα  να στήσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αυτο-οργάνωσης, ώστε να μην επιτρέψουμε να κοπεί κανένα ρεύμα, να τους αναγκάσουμε να πάρουν πίσω το χαράτσι συνολικά, να χτίσουμε το κίνημα αντίστασης και ανατροπής της πολιτικής της εξαθλίωσης, τη φτώχιας και της ανεργίας. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε. ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ!!!!!!


Το ψήφισμα που θέσαμε προς το δημοτικό συμβούλιο
(υπογραμμισμένα τα σημεία που ήθελαν οι τοπικοί άρχοντες να αφαιρεθούν για να το ψηφίσουν. Γίνεται προφανές ότι δε θέλουν να έχουν καμία έμπρακτη συμπαράσταση προς το λαό που στενάζει. Για άλλη μια φορά (αναμενόμενο άλλωστε) απάντησαν μόνο με λόγια)
Το φάσμα της φτώχειας και της πείνας απλώνεται ραγδαία. Οι ουρές της ανεργίας επεκτείνονται. Οι μισθοί, οι συντάξεις, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα βρίσκονται στο απόσπασμα. Οι απανωτοί φόροι  δεν αφήνουν τους πολίτες -τους μισθωτούς, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες- να πάρουν ανάσα.
Αποκορύφωμα της φοροεισπρακτικής πολιτικής, ο νέος κεφαλικός φόρος για τα κτίσματα, το λεγόμενο χαράτσι της ΔΕΗ. Με όρους ωμού εκβιασμού και με την απειλή της άμεσης διακοπής του ρεύματος, χιλιάδες νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ, τη στιγμή που δεν έχουν καν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ!
Θεωρούμε απαράδεκτο, άδικο και κοινωνικά ανάλγητο τον φόρο αυτόν και ζητούμε να καταργηθεί. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι μέσο εκβιασμού για την είσπραξη φόρων.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συμπολίτες μας, τους  παρέχουμε πολιτική, νομική και τεχνικήυποστήριξη και απαιτούμε να μην κοπεί σε κανέναν το ρεύμα.
Δεν θα αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας χωρίς ρεύμα. Διαθέτουμε τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για επανασύνδεση του ρεύματος όπου κι αν κοπεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου