Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Κατάληψη διαρκείας, αγώνας μέχρι τέλους

Η Ο ΧΑΤΖΗΣ Η ΕΜΕΙΣ!!! - ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

  Η εταιρία γαλακτοζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΗΣ Α.Ε. διατηρεί 3 ιδιόκτητα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και μια μονάδα παραγωγής στο Λάκωμμα Χαλκιδικής. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έβγαλε εκατομμύρια ευρώ από την δουλειά μας αλλά εδώ και 2 χρόνια εκμεταλλευόμενη την κρίση και την ανεργία δε μας πληρώνει κανονικά, σε σημείο να μας χρωστάει εώς και 5 μισθούς, επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Επίσης μας έβαλε να πληρώσουμε από την τσέπη μας το ποσό των 7.000 ευρώ για την ληστεία που έγινε πριν από 2 χρόνια στο κατάστημα της Σοφούλη, μας παίρνει μερίδιο από τα φιλοδωρήματα, μας βάζει να πληρώνουμε από την τσέπη μας τα ελλείμματα του ταμείου και τα λάθη ενώ κρατάει τα πλεονάσματα.
...αυτή είναι στον Χατζή η εργοδοσία
  Η εταιρία έχοντας συσσωρεύσει χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Δημόσιο, Ι.Κ.Α. και εργαζόμενουςδρομολογεί την ίδρυση μιας νέας εταιρίας, έτσι ώστε μεταβιβάζοντας όλα τα περιουσιακά στοιχεία της παλαιάς στην νέα, να κάνει στάση πληρωμών στην παλιά, πτωχεύοντας την και έτσι να αποφύγει την αποπληρωμή όλων των χρεών. Ο εργοδότης μας εκμεταλλεύομενος την κρίση και την ανάγκη μας για εργασία, θα μας μεταφέρει - όσους τυχερούς δεν απολύσει - στην καινούρια εταιρεία με συμβάσεις ντροπής-μερικής απασχόλησης, με μισθούς των 400 ευρώ και με 12ωρη απασχόληση καθημερινά, δουλεύοντας αργίες, βράδια και Κυριακές. Ήδη η εταιρία απασχολεί πρωσοπικό χωρίς πρόσληψη ή με 12 ένσημα το μήνα που δουλέυουν όμως 6ημερο. Επίσης αναγκάζει το  προσωπικό να υπογράφει μαζί με την πρόσληψη και το έντυπο οικειοθελούς αποχώρησης με ανοιχτή ημερομηνία, έτσι ώστε να μην είναι αναγκασμένος να καταβάλλει το ποσό της αποζημίωσης σε περίπτωση που θελήσει να απολύσει.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ
  Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε να καταφύγουμε σε επίσχεση εργασίας από τα μέσα Δεκεμβρίου. Οι περισσότεροιαπό εμάς βρισκόμαστε σε άθλια οικονομική κατάσταση, αντιμέτωποι με εξώσεις κτλ. Από τις 19/1 περιφουρούμε το κατάστημα της Καλαμαριάς (Θεμ.Σοφούλη 73) ώστε να εμποδίσουμε τον εργοδότη ακόμη ένα κατάστημα παίρνοντας όλα τα μηχανήματα. Την Παρασκεύη 20/1, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο εργοδότης, επενέβει ο εισαγγελέας και η αστυνομία και προχώρησαν σε συλλήψεις 4 εργαζομένων και 4 αλληλέγγυων, μελών του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού. Μετά από παρέμβαση πολλών αλληλέγγυων στο αστυνομικό τμήμα της Καλαμαριάς οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και ο αγώνας συνεχίζεται! Αντίθετα ο εργοδότης συνεχίζει αδιάφορος, καταπατώντας τα εργατικά μας δικαιώματα. Γι'αυτό και εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δίκιο μας με κινητοποιήσεις όπως οι συνάδελφοι μας στα Goody's, στο Alter, στη Χαλυβουργία κτλ.
  Σας καλούμε όλους να συμπαρασταθείτε έμπρακτα στον αγώνα μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις αντιστάσεις μας, σε κάθε χώρο εργασίας, γειτονιάς γιατί όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα βιώνουμε τα ίδια προβλήματα: απολύσεις, εφεδρεία, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, κατάργηση των δικαιωμάτων μας, τρομοκρατία με στόχο την πλήρη μετατροπή από εργαζόμενους σε δουλοπάροικους. Ήδη η κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ συζητάνε για καινούρια μέτρα όπως κατάργηση βασικού καθώς και 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση συμβάσεων, περικοπή συντάξεων και μεγαλύτερη φτωχοποίηση της ζωής μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/1 ΩΡΑ 19:00 - ΤΡΙΤΗ 24/1 ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

•    ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ
•    ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ
•    ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ
•    ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗ

πηγή :http://chatzisrevolt.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου