Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ, 10:30 πμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ




1η Μάη. Σύμβολο πάλης και διεθνιστικής αλληλεγγύης για την εργατική τάξη και όλους τους λαούς.
Για τους «κολασμένους» της γης, που δέχονται τη μανία του συστήματος και την βαρβαρότητα της επίθεσής του. Που ζουν σ’ ένα νέο μεσαίωνα, με φτώχια, ανεργία, εξαθλίωση, πολεμικές εκρήξεις και κινδύνους.
Για την «ελπίδα» της ανθρωπότητας, αυτούς που μπορούν να οδηγήσουν την κοινωνία στην πραγματική της απελευθέρωση. Αυτούς που από την κόκκινη-αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγου μέχρι σήμερα, σήκωσαν στους ώμους τους, τους συλλογικούς αγώνες για ψωμί, δουλειά, δημοκρατικές ελευθερίες, ειρήνη και κοινωνικές κατακτήσεις.

1η Μάη. Μέρα απεργίας και ταξικού αγώνα.
Μέρα αντίστασης στην πολιτική της τρόικας και της κυβερνήσής της. Στην πολιτική που οδηγεί σε πείνα και απόγνωση την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, στην πολιτική των απολύσεων και του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, της ελαστικής-απλήρωτης εργασίας και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της ανασφάλειας και της κατάργησης όλων των κοινωνικών κατακτήσεων σε υγεία-σύνταξη-παιδεία.
Μέρα διεκδίκησης και πάλης για πλήρη και σταθερή δουλειά, συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, δωρεάν υγεία και παιδεία για όλο το λαό, ενάντια στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, το ρατσιστικό μίσος και τις φασιστικές συμμορίες.
Μέρα ταξικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης σ’ όσους αγωνίζονται. Στο λαό της Χαλκιδικής, που αποτελεί πλέον σύμβολο αγώνα ενάντια στην καταστροφική μανία του κεφαλαίου και την τρομοκρατική πολιτική του κράτους του. Στους «δουλοπάροικους» της Μανωλάδας, που αποτελούν το πρότυπο του σύγχρονου εργαζόμενου-σκλάβου, τέτοιου που απαιτούν οι «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες» και η «ανταγωνιστική οικονομία» αυτού του απάνθρωπου συστήματος.
1η Μάη. Κάλεσμα για την ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Ενάντια στους εκβιασμούς και το φόβο που σπέρνει η εργοδοσία. Να σπάσουμε τη μοιρολατρία και την απογοήτευση. Να ξεπεράσουμε τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες. Να αντιτάξουμε στον «ρεαλιστικό μονόδρομο» της υποταγής, τις ανάγκες μας για αξιοπρεπή ζωή. Να απαντήσουμε στις υποσχέσεις για «εύκολες λύσεις», με τη διάθεσή μας να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο την αντίσταση, το συλλογικό αγώνα, την αλληλεγγύη, το ταξικό σωματείο, τις επιτροπές αγώνα, τις πρωτοβουλίες γειτονιάς.
Γιατί δεν πρόκειται να σταματήσουν να επιτίθενται στη ζωή και τα δικαιώματά μας. Γιατί δεν μπορεί κανείς άλλος να τους σταματήσει, παρά μόνο εμείς!!
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ, 10:30 πμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου