Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ανοιχτή συνάντηση για τη δημιουργία επιτροπής ελαστικά εργαζομένων και ανέργων, Σάββατο 20/4, 18.00 στο στέκι της ΠΑΞ



ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!!
Είμαστε ελαστικά εργαζόμενοι. Ανασφάλιστοι, «μπλοκάκηδες», «μαύροι», επισφαλείς, part time, «με το κομμάτι», ωρομίσθιοι, ή με 2μηνες- 5μηνες συμβάσεις. Είμαστε αυτοί που ο εργοδότης μας προσέλαβε για όσο θέλει, με όποια σύμβαση θέλει, ώστε να μπορεί να μας απολύει και να μας επαναπροσλαμβάνει όποτε του κάνει κέφι. Χωρίς ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με μισθούς και μεροκάματα της πείνας, με ατελείωτες ώρες εργασίας, με απλήρωτες υπερωρίες και την εργοδοτική τρομοκρατία να τσακίζει κόκκαλα.
Τα συνεχόμενα μνημόνια έχουν ήδη ετοιμάσει το έδαφος για την απόλυτη εκμετάλλευση των εργαζομένων και της εργατικής τάξης από το κεφάλαιο και την εργοδοσία. Έχουν στείλει αρκετούς  χιλιάδες από εμάς ήδη στην ανεργία. Μας αναγκάζουν να ζούμε στα όρια μεταξύ εργασίας και απόλυσης-ανεργίας, ενώ τα χειρότερα έπονται. Η κατάργηση της συλλογικής σύμβασης και ο νέος κατώτερος μισθός (586 ευρώ μεικτά και 510 για όσους είναι κάτω των 25 ετών), μας σπρώχνουν στην εξαθλίωση, τη φτώχεια και το άγχος.
Είμαστε άνεργοι. Είμαστε ένα κομμάτι του ποσοστού, μια μονάδα στο 27% της ανεργίας. Ένα μέρος των 1.500.000 ανέργων σε ολόκληρη την χώρα, ένα μέρος των 20.000 ανέργων της πόλης μας. Οι περισσότεροι πρώην μεροκαματιάρηδες, νυν απολυμένοι που τα έξοδα των οικογενειών μας τρέχουν. Πολλοί από μας νέοι, που δουλεύαμε από τα 15, ενώ άλλοι από μας δεν προλάβαμε να δουλέψουμε ποτέ. Χωρίς ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Χωρίς καμιά ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα βρούμε δουλειά. Περιθωριοποιημένοι, απογοητευμένοι, χωρίς καμιά μέριμνα από το κράτος. Όσο για το επίδομα ανεργίας, ίσως το μοναδικό στήριγμα για όσους μπορούν να το πάρουν, μετατρέπεται σε επίδομα πείνας (359 ευρώ), αλλά και αυτό μόνο για όσους μπορούν να μαζέψουν τα απαιτούμενα ένσημα. Ακόμα και αυτοί όμως, δεν θα παίρνουν επίδομα, σε βάθος 4ετίας, για παραπάνω από 16 μήνες! 


Πλέον ο διαχωρισμός άνεργου και εργαζόμενου έχει καταργηθεί!
 Υπάρχουν οι άνεργοι και οι μελλοντικοί άνεργοι!

 Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να αγωνιστούμε και να ζήσουμε ή να σκύψουμε το κεφάλι και να πεθάνουμε! Κι αν κάποιος το θεωρήσει τραβηγμένο ας σκεφτεί τις 3.000 αυτοκτονίες των δυο τελευταίων χρονών. 3 χρόνια τώρα ο λαός μας παλεύει ενάντια σε αυτή την επίθεση, ενάντια σε ένα σύστημα που είναι καλά οργανωμένο μα πάνω από όλα αδίστακτο. Ας τελειώνουμε με τις αυταπάτες! Κανείς απ όλους αυτούς (κυβέρνηση και Τρόικα) δε θα μας λυπηθεί! Ούτε θα μας προστρέξει. Εμείς μαζί με όλο το λαό πρέπει να οργανωθούμε και να παλέψουμε! Πρέπει να αγωνιστούμε και να ζήσουμε!

Όχι αύριο, ΣΗΜΕΡΑ απαιτούμε:
  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
  • ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
  • ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΧΑΡΑΤΣΙΑ- ΦΟΡΟΥΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
  • ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

Ανοιχτή συνάντηση για τη δημιουργία επιτροπής ελαστικά εργαζομένων και ανέργων
το Σάββατο 20/4 στις 18.00 στο στέκι της Πρωτοβουλίας Αντίστασης (Σκρα και Κλεμανσώ γωνία)
με σκοπό να συζητήσουμε, να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε τα παραπάνω!

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
6978210677, 6977583707, 6942414890

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου