Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Όταν οι χρυσαυγίτες βγαίνουν στους δρόμους της Ξάνθης...

Κείμενο που μοιράστηκε στην αντιρατσιστική συγκέντρωση του Σαββάτου



                                             
Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής βγήκαν ανοιχτά στο πολιτικό προσκήνιο ύστερα από τη μετατροπή τους από κρυμμένη παρακρατική συμμορία σε «νομιμοποιημένο» κόμμα της Βουλής. Από την πρώτη στιγμή που προκάλεσαν με τα «εγέρθητου» και με τις εγκληματικές και ρατσιστικές τους ενέργειες συνεχίζουν μέχρι σήμερα  να μας κάνουν σαφές το νεοναζιστικό και κτηνώδες πρόσωπό τους.
Με τον ίδιο προκλητικό τρόπο οι φασίστες εμφανίζονται επίσημα πια και στην Ξάνθη. Με συγκεντρώσεις  έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στη σχολή αστυνομίας το φθινόπωρο, με μηχανοκίνητες πορείες, με πορείες πεζή, με επιθέσεις σε μειονοτικούς επειδή είναι μουσουλμάνοι και δεν μιλάνε -μόνο- ελληνικά, με συνθήματα όπως «έξω οι Τούρκοι απ’ την Θράκη», με επιθέσεις σε στέκια του κινήματος όπως το «Xanadu», με επιθέσεις σε Μειονοτικά Σχολεία και με τον ξυλοδαρμό μειονοτικού δασκάλου.

Τα πρόσφατα γεγονότα την Πέμπτη 28/3 στην Πλατεία της Ξάνθης έκαναν ξεκάθαρο το νεοναζιστικό, φασιστικό και ρατσιστικό τους πρόσωπο με τον άγριο ξυλοδαρμό του 30χρονου μειονοτικού, με την τρομοκρατία δεκαπεντάχρονων έξω απ’ τα φροντιστήρια ρωτώντας το ονομά τους για να καταλάβουν αν είναι μουσουλμάνοι ή όχι, αλλά και με τις φραστικές επιθέσεις σε γυναίκες που φορούσαν μαντίλες.
Όμως δεν είναι μόνοι τους. Παράλληλα με τη δράση της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε και το πρωτόγνωρο για την πόλη μας κλίμα αστυνομοκρατίας. Και όσο και αν θέλουν να  πείσουν για το αντίθετο είναι πλέον εξόφθαλμο οτι δεν είναι η προστασία του κόσμου της Ξάνθης το μέλημα τους, αλλά η ένταση της τρομοκρατίας απέναντι σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι που αντιστέκεται είτε στην φασιστική απειλή, είτε στη γενικευμένη κοινωνική καταστροφή που έχει επιβληθεί. 
Παρά την φαινομενική καταγγελία των φασιστών από τα κυβερνητικά κόμματα, η δράση της Χρυσής Αυγής κινείται παράλληλα και συμπληρωματικά με την κατασταλτική πρακτική του κράτους. Όταν η αστυνομία μάζευε μετανάστες για να τους κλείσει στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι νεοναζί τους κινηγούσαν στα στενά. Όταν τα ΜΑΤ διέλυαν καταλήψεις, η Χρυσή Αυγή επιτίθονταν σε πολιτικά στέκια. Όταν το Δικαστήριο έβγαζε παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργαζόμενων στο Μετρό και των ναυτεργατών, οι φασίστες έδερναν δασκάλους σε πορείες. Όταν το Δικαστήριο αθώωνε τον Κασιδιάρη για συνέργεια σε επίθεση και ληστεία σε βάρος φοιτητή, διώκονταν ποινικά εργαζόμενοι του Μετρό για την απεργία τους.
Γνωρίζουμε πολύ καλά πως μόνο αν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και αναπτύξουμε μαζικούς αγώνες μπορούμε να σταματήσουμε την επέλαση του φασισμού. Χωρίς αυταπάτες ότι μέσω των θεσμών και των «επίσημων» φορέων θα δοθεί απάντηση. Πόσο μάλλον όταν κόμματα της συγκυβέρνησης των μνημονίων και της εξαθλίωσης που παρουσιάζουν το όλο θέμα σαν «σύγκρουση δύο άκρων», έρχονται δήθεν σαν σωτήρες και υπερασπιστές των δικαιωμάτων μας. Με περίσσια υποκρισία, αυτοί που στρώσαν το έδαφος με τις πολιτικές τους για την ανάδυση του νεοφασισμού, έρχονται τώρα να μας πείσουν ότι τον αντιπαλεύουν.
Η φασιστική απειλή μας αγγίζει όλους και δεν είναι κάποιοι στο στόχαστρο σε αντίθεση με άλλους. Οι χρυσαυγίτες και το παρακράτος, είναι η πιο επικίνδυνη εφεδρεία του συστήματος απέναντι στο λαό και τη νεολαία. Για τον αποπροσανατολισμό και τη διάσπασή τους, για την επιβολή του φόβου, την αναστολή και ακύρωση των αγώνων, την υποταγή και την υποδούλωση του κόσμου της εργασίας στο κεφάλαιο. Οφείλουμε, λοιπόν, μέσα απ’ την κοινή δράση, την αλληλεγγύη και την δικτύωση να αντιμετωπίσουμε όλα τα φασιστικά φαινόμενα της καθημερινότητάς μας και το νεοναζιστικό καρκίνο που απειλεί τη ζωή μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου