Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

25η Μάρτη !ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Τα μέτρα τους μας έχουν ήδη παραλύσει.  Δεν αντέχουμε άλλο και μας έχει γίνει πλέον βίωμα. Η συνέχεια αναμένεται πιο βάρβαρη από ποτέ. Οι ξένοι και οι ντόπιοι αφεντάδες (ΔΝΤ, ΕΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ κλπ), μας υπόσχονται νέα “αναβαπτισμένα” (καθώς έρχονται και εκλογές) μέτρα εξαθλίωσης του λαού και της νεολαίας.

Η αντίσταση στις πολιτικές της πείνας και της φτώχιας είναι μονόδρομος. Η 25η Μαρτίου πρέπει να αποτελέσει μια μέρα μαζικής λαϊκής διαμαρτυρίας. Να δείξουμε με δυναμικό και αποφασιστικό τρόπο την αντίθεση μας με το μέλλον το οποίο μας ετοιμάζουν. Να συμβάλουμε συγκρότηση  κινήματος αντίστασης και ανατροπής της βαρβαρότητας.

Ξέρουν ότι είμαστε χιλιάδες και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Ξέρουν ότι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει τα σχέδια τους είναι ο λαός και η νεολαία, μέσα από τους αγώνες τους. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους μας φοβούνται. Για αυτό κάθε φορά που ο λαός βγαίνει στους δρόμους, ξαμολάν τους σιδερόφρακτους προστάτες της αστικής νομιμότητας. Ξεκινούν με τη δημιουργία κλίματος τρόμου (κυρίως μέσω ΜΜΕ), ώστε να συγκρατήσουν τον κόσμο σπίτι του. Στη συνέχεια η πραγματική τρομοκρατία. Τόνους χημικών, γλοπιές, συλλήψεις για όσους δεν συνετίζονται. Τέτοιο κλίμα προσπαθούν να χτίσουν για την 25η Μαρτίου.

Δε τρομοκρατούμαστε. Γιατί η μόνη μας ελπίδα βρίσκεται στους δρόμους, στους αγώνες κόντρα στις πολιτικές της εξαθλίωσης. Γιατί δε θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσουμε εμείς. Μόνο μέσα από το μαζικό, ανυποχώρητο και με διάρκεια αγώνα, σε κάθε χώρο εργασίας σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σχολή μπορούμε να νικήσουμε.

ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/3 ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ (Νομαρχία)

2 σχόλια:

 1. ΚΥΡΙΑΚΗ, 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, 11.00πμ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΤΙΠΟΤΑ!

  25 Μάρτη 1821: Ιστορική μέρα επαναστατικού ξεσηκωμού ενάντια στην τυραννία και τη σκλαβιά.

  25 Μάρτη 2012: Ιστορική δοκιμασία και πρόκληση για τον τόπο και το λαό που τους παραδίνουν δούλους στο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΔΝΤ.

  Όπως τότε έτσι και τώρα μόνη διέξοδος και απάντηση ο παλλαϊκός ξεσηκωμός.

  Γιατί δεν θυσιάζουμε τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας στους κεφαλαιοκράτες, τις αγορές και τα κέρδη τους.
  Γιατί εμείς είμαστε που παράγουμε τον πλούτο και δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν.
  Γιατί αντίθετα σ’ εμάς ανήκουν όλα όσα έχουν δημιουργηθεί από την εργασία μας

  Εμείς, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι έχουμε κάθε δίκιο να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να τους ανατρέψουμε.

  Να ενισχύσουμε τις αντιστάσεις μας στους χώρους δουλειάς, δημιουργώντας γεγονότα με καταλήψεις, συνελεύσεις, απεργίες.

  Να ενισχύσουμε τις συλλογικότητες στις γειτονιές.

  Να αντισταθούμε στην γραφειοκρατία, τον συμβιβασμό, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας να μοιράσουμε τον παραγόμενο πλούτο και όχι τη φτώχεια μας.

  «Με χίλια ονόματα μια χάρη, ακρίτας είτε αρματολός,
  Αντάρτης, κλέφτης, παλληκάρι πάντα ο ίδιος ο λαός»

  Ο ίδιος ο λαός που αγωνιά για έναν άλλο δρόμο από τη σημερινή ακραία βαρβαρότητα. Μια κοινωνία διαφορετική από αυτή που θέλουν για μας η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, οι τράπεζες. Μια κοινωνία με τους εργαζόμενους στο τιμόνι που θα βάζει πριν απ’ όλα τα δικαιώματά μας στη ζωή και το μέλλον μας.

  Στην ιστορική μνήμη του 1821 είναι χαραγμένη η λέξη «Επανάσταση», μόνο που αυτή τη φορά δεν θα είναι η αστική τάξη και οι δανειστές της που θα στρογγυλοκάτσουν στο σβέρκο των επαναστατημένων αλλά η εργατιά και οι καταπιεσμένοι, η πλειοψηφία του λαού ενάντια στους χρεοκοπημένους πολιτικούς και αγωνιούντες βιομηχάνους και τραπεζίτες.

  Για ν’ ανοίξει αυτός ο δρόμος – να φύγουν όλοι που μας έφεραν ως εδώ.
  Για να διαγραφεί το χρέος
  Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες βιομηχανίες με τον έλεγχο των εργαζόμενων.
  Για μιας άλλη παιδεία, υγεία, λαϊκή ευημερία, εργατική εξουσία, πραγματική Δημοκρατία.


  ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
  Αλληλεγγύη, οργάνωση, εξέγερση και ανατροπή όσων μας καίνε τη ζωή.
  ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  http://denplirono-anatropi.blogspot.com/
  (Συνέλευση κάθε Τετάρτη, 6.30μμ, ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ολη η κοινωνια στο δρομο..απεναντι απο την εξεδρα των "..επισημων.."
  κατω η χουντα ΕΕ και ΔΝΤ

  ΑπάντησηΔιαγραφή