Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 της Πρωτοβουλίας Αντίστασης Ξάνθης Για την ανοιχτή σύσκεψη σωματείων - εργαζομένων – ανέργων

Έγινε την Παρασκευή 16-03-2012 η ανοιχτή σύσκεψη σωματείων - εργαζομένων – ανέργων που είχε καλέσει η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν σωματεία και εργαζόμενοι από εργοστάσια και επιχειρήσεις που βρίσκονται μπροστά στην απειλή του κλεισίματος ή της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, από φορείς του δημοσίου που καταργούνται, από την εκπαίδευση την υγεία και άλλους τομείς του δημόσιου τομέα καθώς και νέοι άνεργοι ή ελαστικά απασχολούμενοι.
Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι η τρόικα, η κυβέρνηση και η εργοδοσία δεν πρόκειται να σταματήσουν από μόνοι τους να προωθούν μέτρα που οδηγούν σε ανεργία, φτώχια και εξαθλίωση την πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού. Η μόνη απάντηση σ’ αυτήν την πολιτική, η μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους και τη νεολαία είναι να αντιτάξουν τον συντονισμένο, παρατεταμένο, μαζικό και με ταξικό προσανατολισμό αγώνα τους.

Αιχμές πάλης για το άμεσο επόμενο διάστημα προσδιορίστηκαν οι απολύσεις, το κλείσιμο επιχειρήσεων και η ανεργία, καθώς και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Προς αυτή την κατεύθυνση εκτιμήθηκε ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση και διεύρυνση των εστιών αντίστασης, των πρωτοβουλιών και επιτροπών αγώνα σε εργασιακούς χώρους καθώς και η ανασυγκρότηση των σωματείων σε ταξική κατεύθυνση.
Ακόμη, με δοσμένη την συμβιβαστική και απεργοσπαστική στάση των εργατοπατέρων που έχουν στρογγυλοκαθίσει σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα να προωθηθεί ο συντονισμός και η αλληλεγγύη σωματείων, επιτροπών και εργαζομένων κατά περιοχές και πόλεις, έτσι ώστε να ενισχύονται οι αγώνες, να αποκτούν μαζικότερα και συνολικότερα χαρακτηριστικά και να ισχυροποιούνται οι εργαζόμενοι απέναντι στην επίθεση του συστήματος και την ασυδοσία της εργοδοσίας.
Σαν συμβολή στις παραπάνω αναγκαιότητες όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη της 16ης Μάρτη αποφάσισαν κατ’ αρχή να αναπτύξουν ένα δίκτυο συντονισμού και αλληλεγγύης και να κινηθούν το επόμενο διάστημα για τη διεύρυνσή του.
Αποφάσισαν επίσης να συμμετέχουν συλλογικά στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΕΛΜΕ στις 23 Μάρτη.
Η ακριβής ημερομηνία της νέας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα, θα προσδιοριστεί ύστερα από συνεννόηση σωματείων και εργαζομένων.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

2 σχόλια:

  1. Κυριακη 25 Μαρτιου, ολοι
    ανεργοι, εργαζόμενοι, απολυμένοι, φοιτητες, απολυμενοι,
    ολη η κοινωνια απέναντι απο την εξεδρα των επισήμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ!ΠΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ! ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή