Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους της Χαλκίδας κατά τις διαμαρτυρίες στη γιορτή των Φώτων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
1ου, 3ου, 4ου, 5ου
Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας
Κόρακα και Παπαναστασίου
Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372    
 e-mail:
sylaristo@gmail.com
 
                                                                                                                                       Αθήνα, 26-3-2012
Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, γραφεία, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής
ΘΕΜΑ: Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους της Χαλκίδας
  Στην  Πόλη της Χαλκίδας, στην γιορτή των Φώτων και του αγιασμού των Υδάτων, η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάσου Γιαννίτση, προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία και αποδοκιμασία από την πλειοψηφία των παρευρισκόμενων Πολιτών, με κυρίαρχο σύνθημα «Λαέ πεινάς γιατί τους προσκυνάς».

     Η αστυνομία στοχοποίησε πέντε από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες, δύο από τους οποίους είναι εκπαιδευτικοί, και αφού τους απομόνωσε, τους προσήγαγε βίαια στο αστυνομικό τμήμα Χαλκίδας με την κατηγορία της «προσβολής του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας», θέλοντας έτσι να παραδειγματίσει και να τρομοκρατήσει το διαμαρτυρόμενο πλήθος και να ποινικοποιήσει κάθε επιθυμία κινητοποίησης, κριτικής και αμφισβήτησης. Είναι φανερό πως ο στόχος τους είναι η απαγόρευση οποιασδήποτε μορφής διαμαρτυρίας και αντίστασης.

     Σ’αυτά τα πλαίσια οι προσαχθέντες  παραπέμπονται σε δίκη με την «διαδικασία του κατεπείγοντος» την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας.  
 Ο σύλλογός μας, συμπαραστέκεται στους δικαζόμενους  συναδέλφους και συμπολίτες μας.
Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου